Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Gender diversity

in your world of work

Hays ondersteunt de promotie van vrouwen op de werkvloer. Veel bedrijven hebben een tekort aan vaardigheden in huis en het vergroten van het aantal vrouwelijke professionals kan helpen om dit probleem aan te pakken. Het verbeteren van toegang tot talent, stelt organisaties beter in staat om prestaties te vergroten, te groeien en toekomstig succes veilig te stellen.

Hays lanceert het Global Gender Diversity-rapport.

Net als vorig jaar deed Hays ook dit jaar wereldwijd onderzoek naar genderdiversiteit op de werkvloer. We spraken voor dit onderzoek met meer dan 11.500 mannen en vrouwen in 25 landen.
Zij deelden hun mening over vijf aspecten die van invloed zijn op genderdiversiteit in ‘the world of work’: ambitie, zelfpromotie, gelijke beloning, carrièremogelijkheden en genderdiversiteitsbeleid.

Daarnaast interviewde Hays succesvolle vrouwen uit de hele wereld. Zij delen hun gedachten over de genderkloof en hoe het hen heeft beïnvloed gedurende hun hele loopbaan.

Hoewel er vooruitgang wordt geboekt, blijkt uit de onderzoeksresultaten dat genderdiversiteit op de werkvloer een bedrijfskritische kwestie blijft.

hays doet onderzoek naar genderdiversiteit op de werkvloer

Ambitie
Wereldwijd streven 12% van de vrouwen naar het bereiken van een Managing Director / CEO positie, tegenover 18% van de mannen.

Zelfpromotie

47% van de vrouwen heeft het gevoel dat ze op de werkvloer de mogelijkheid hebben tot zelfpromotie evenals het communiceren van hun ambities, tegenover 53% van de mannen.

Gelijke beloning
78% van de mannen denken dat er sprake is van gelijke beloning tussen man en vrouw, in vergelijking met 56% van de vrouwen.

Carrièremogelijkheden
77% van de mannen is van mening dat dezelfde carrièremogelijkheden beschikbaar zijn, ongeacht geslacht. Dit tegenover 55% van de vrouwen.

Genderdiversiteitsbeleid
Mannen en vrouwen die werken voor een bedrijf met een genderdiversiteitsbeleid zijn geneigd te denken dat er gelijkwaardigheid in salaris is tussen de seksen.

Lees het rapport