Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Elevator pitch tips

Met een elevator pitch kunt u een idee letterlijk in een ritje van de lift presenteren. U pitcht een product of uzelf in zo'n 40 seconden en komt hiermee snel tot de kern.

Leer de fijne kneepjes van een elevator pitch. In onze carrière- advies video geven wij een aantal tips voor een indrukwekkende elevator pitch.

Hoe maakt u een elevator pitch?

Een elevator pitch bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Een pakkende opening;
  • Wie bent u en wat is uw opleiding en beroep;
  • Waar bent u goed in en waarom geniet u ervan (passie-talent);
  • Wat kunt u voor de ander betekenen en/of toevoegen?
  • Benoem indien mogelijk een succes en eindig altijd met een vraag om het gesprek gaande te houden.


Een goede elevator pitch

Een goede pitch duurt tussen de 30 seconden en twee minuten. Het is raadzaam om meerdere elevator pitches paraat te houden, omdat iedere situatie anders is en vraagt om een andere inhoud van de elevator pitch. Wat hierbij kan helpen is om de elevator pitch op te delen in verschillende onderdelen. Voor elke situatie vervangt u dan een onderdeel wat beter past. Bijvoorbeeld het onderdeel over uw talenten kunt u toespitsen op elke andere rol waarop u solliciteert. En het afwisselen van een openingszin en afsluiting werkt ook goed. Zo heeft u altijd een elevator pitch op maat.

Let tijdens een elevator pitch op een actieve houding en taalgebruik, spreek met overtuigingskracht, vermijd moeilijke woorden en jargon, hou contact met de luisteraar en wees vooral persoonlijk. Het is raadzaam om de elevator pitch goed te oefenen voor de spiegel, zodat u het op het moment supreme.

|

Trends & Opinie

Volg Hays op social media