block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

block sollicitatiegesprekken alle onderwerpen

Sollicitatiegesprek tips

Sollicitatiegesprek tips

Uw sollicitatiebrief is goed ontvangen en u bent uitgenodigd voor een gesprek. Wat zijn de meest belangrijke tips voor een sollicitatiegesprek? In deze video geven wij advies over hoe u het best uw sollicitatiegesprek kunt voorbereiden en wat goede vragen zijn om te stellen tijdens het gesprek.

Het beste advies voor een goed sollicitatiegesprek is: doe research! Wees nieuwsgierig naar de cultuur en de mensen die bij het bedrijf werken. En bekijk of het aansluit bij uw persoonlijke waarden. 

Een van de favoriete vragen die men aan u stelt tijdens een sollicitatiegesprek is "waarom?". Waarom heeft u dat toen gedaan? Of: waarom vond u dat een teleurstellende ervaring? Men wil niet alleen begrijpen wat u heeft gedaan, men wil vooral begrijpen waarom u het heeft gedaan.

Om op te vallen tijdens een sollicitatiegesprek is het belangrijk dat u laat zien dat u de functie goed begrijpt. Laat zien dat u research heeft gedaan naar de functie, en toon aan dat uw vaardigheden aansluiten bij de functie. 

U valt op tijdens een gesprek als u kunt aantonen dat u goed luistert en communicatief vaardig bent. Luister goed naar de vraag en formuleer beknopt uw antwoord.

Een goede vraag om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek is welke waarden van belang zijn in het team waarin u eventueel komt te werken.

Men ziet in een interview graag eerlijkheid, authenticiteit, professionaliteit, persoonlijkheid en goed luisteren.

Een goede vraag om te stellen tijdens uw sollicitatiegesprek is wat uw toekomstig leidinggevende van plan is te ontwikkelen en uit te voeren.

Wilt u meer carrière advies? Abonneer u op ons YouTube kanaal.

block sollicitatiegesprekken alle onderwerpen

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.