block employer branding alle onderwerpen

Increase your visibility

Employer Branding

Talent Attraction

Video

Wat is de meerwaarde van video voor uw Employer Branding?

Waar u pagina’s vol kunt schrijven over uw bedrijf, trekt video de aandacht met de juiste sfeer, informatie en uitstraling. Dat is belangrijk om uw prospects en klanten te overtuigen, maar ook om de juiste kandidaat te werven voor uw vacature. In dit artikel gaan we in op de meerwaarde van video voor uw employer branding.

employer branding-hays.nl

Hoe versterkt video uw werkgeversmerk?

Uw werkgeversmerk profileren, ook bekend als Employer Branding, valt het beste te omschrijven als de wijze waarop een organisatie invulling geeft aan het werven en behouden van werknemers en aan het imago bij kandidaten.

Bewegend beeld en video kunnen hierin de doorslag geven, omdat mensen beeld 60.000 keer sneller verwerken dan tekst. Zo worden zowel de potentiële als de huidige werknemers overtuigd van de waarde en identiteit van de organisatie.

Het gebruik van video is een ideale oplossing wanneer uw organisatie meer transparantie wil laten zien maar kan ook gebruikt worden om complexe verhalen op een visuele manier duidelijk te maken. Daarnaast kan het in termen van recruitment een goede mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld vacatures op een creatieve manier in de markt te zetten of om de potentiële kandidaten op een alternatieve manier kennis te laten maken met de organisatie.

Video inzetten voor Employer Branding

Video-sollicitaties worden steeds meer gemeengoed. HR-medewerkers krijgen zo – bijna letterlijk – een accuraat beeld van de kandidaten. Een persoon is immers meer dan alleen een motivatiebrief. Maar video is nog breder inzetbaar.

Door corporate video’s schetst u een beeld van uw bedrijf als werkgever. Vacaturevideo’s helpen u om de baan en werksfeer te visualiseren. En met themavideo’s laat u zien dat u als geen ander weet wat er in uw branche speelt. Stuk voor stuk kansen, die nog maar weinig werkgevers benutten.

De voordelen van video op een rijtje

In combinatie met Social Media en Content Marketing geeft u uw video’s een podium, zodat u verzekerd bent van bereik en de juiste distributie van uw boodschap. Op het gebied van recruitment draagt video bij aan:

 • Transparantie
 • Onderscheidend vermogen
 • Search Engine Optimization (SEO)
 • Social media en content marketing
 • Websiteverkeer

Wanneer is het tijd om video te gebruiken?

Alleen tekstueel aanwezig zijn op verschillende kanalen is dus niet genoeg. Video is een waardevolle tool voor uw recruitment en kan met name stimuleren als:

 • Er in totaal te weinig sollicitaties binnenkomen op vacatures
 • Er te weinig sollicitaties binnenkomen op bepaalde afdelingen of functies
 • De sollicitaties van een te lage kwaliteit zijn
 • Uw bedrijf wil groeien op social media
 • Uw bedrijf een bepaald imago wil veranderen
 • De naamsbekendheid nog laag is
 • Uw bedrijf of de vacature te maken heeft met complexe materie

Wilt u meer informatie over video om uw werkgeversmerk te versterken? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier op deze pagina.

Uw zichtbaarheid verhogen met:

Block SFMC contact fomr

Get in touch for a free consultation

 •  
   By submitting this form you indicate that you are aware of our privacy policy that explains what we do with your personal data.

block ik heb een vacature

Recruiting now?

We believe the right person can transform your business.
 

block volg hays op social

Follow us on social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Follow Hays on Facebook - Hays.nl
Follow Hays on Instagram - Hays.nl