Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Zou jij een recruiter kunnen zijn?

zou jij een recruiter kunnen zijn? hays.nl

Werving en selectie is een ongelofelijk uitdagende maar ook bevredigende branche. Wat je eruit haalt ligt helemaal aan hoeveel je erin stopt; werk hard en je zult passend beloond worden, kies je voor een halfslachtige aanpak verwacht dan beperkt succes.

Met meer dan 9000 werknemers in 33 landen denken we dat we een redelijk goed idee hebben wat er voor nodig is om succesvol te zijn in de wereld van werving en selectie, dus als je ambitieus bent en een passie hebt voor mensen, lees dan verder.

Voorrang geven aan persoonlijkheid

De juiste houding en persoonlijkheid zijn een cruciale overweging bij het aannemen van een werknemer in welke branche dan ook en dit is zeker van toepassing in de werving en selectiebranche. Bij Hays kijken we liever naar mensen op basis van persoonlijke kracht en mogelijkheden in plaats van naar je cv of achtergrond.

Uitblinken in werving en selectie heeft vooral te maken met het hebben van de juiste persoonlijkheid niet per se met ervaring of kwalificaties. Er is een overvloed aan kenmerken waar je veel aan hebt in onze branche, deze kun je allemaal vinden op onze carrière site.

Je omhoog werken

'Uitblinken in werving en selectie heeft vooral te maken met het hebben van de juiste persoonlijkheid."
Maak je geen zorgen als je nog niet voldoet aan alle voorwaarden want in tegenstelling tot de meeste werving en selectiebureaus die je alleen in overweging nemen als je volledig opgeleid bent met bewezen geschiedenis, zal Hays aanzienlijk investeren in je professionele ontwikkeling. We ondersteunen je met voortdurende opleidingen gedurende je carrière, of je nou stagiair, consultant medewerker, leidinggevende of directeur bent.  Wat je achtergrond ook is, onze opleiding zal je alle hulpmiddelen bieden die je nodig hebt om een succesvolle en gerenommeerde wervingsdeskundige te worden en we zullen je helpen een succesvolle en stabiele carrière op te bouwen in werving en selectie.

Wij werven op basis van je mogelijkheden en we oefenen deze filosofie uit gedurende ons interne wervingsproces. Onze merkwaarden zijn de houding, vaardigheden en kwaliteiten die we zoeken in onze mensen – dezelfde kwaliteiten die ons succesvol maken als individuen en als leidinggevend team in het beroepsleven: 

1. Nieuwsgierig
Als wervingsdeskundige bij Hays word je geacht veel te weten over een breed scala aan verschillende functies binnen een bepaalde sector en dus zal een bepaalde fascinatie in deze verschillende functies je helpen je leerproces te versnellen. Uitblinken in werving en selectie heeft veel te maken met nieuwsgierig zijn naar mensen en de wereld waarin ze werken. 

Een van de meest voorkomende redenen die ik hoor waarom mensen gekozen hebben voor de werving en selectie branche, en voor Hays in het bijzonder, is omdat geen dag hetzelfde is. Elke dag biedt een nieuwe uitdaging en daarmee een kans om te leren en te groeien. Nieuwsgierigheid is iets wat ik vanaf het begin af aan probeer te vinden in een kandidaat, al in het eerste telefoongesprek. Ik verwacht van kandidaten dat ze heel veel vragen hebben over de functie en probeer de discussie breder te trekken.

2. Ambitieus
'Werving en selectie is een resultaatgerichte branche. Dit betekent dat je gedreven moet zijn.'
Een ander fundamenteel kenmerk dat je nodig hebt om succesvol te zijn in de werving en selectiebranche is ambitie. Werving en selectie is een resultaatgerichte branche hetgeen betekent dat je gedreven moet zijn. Succesvolle adviseurs hebben energie en dynamiek nodig om hun verkoopdoelstellingen voortdurend te overtreffen en hun netwerk uit te breiden. Werving en selectie is niet de branche voor jou als je niet concurrerend ingesteld bent of blij bent met een 9 tot 5 baan!

Bij Hays moet je niet alleen ambitieus zijn voor jezelf maar ook voor klanten, kandidaten en je team. Als je lange en winstgevende relaties met klanten en kandidaten wilt  behouden (wat je natuurlijk wilt!) dan moet je hen de best mogelijke dienstverlening bieden, 100% van de tijd. Dit betekent dat je altijd bereidt moet zijn om dat stapje meer te doen.

3. Expert
Als wervingsdeskundige wordt er ook van je verwacht dat je een diep en breed begrip ontwikkelt van de markten waarvoor je werft. Nogmaals, maak je geen zorgen, er wordt niet van je verwacht dat je al deze informatie onmiddellijk paraat hebt, je zult het langzaam verwerven in de tijd dat je je netwerk opbouwt. Je achtergrond kan soms bepalen voor welke sector je gaat werven. Daarom, gelet op het feit dat Hays in meer dan 20 sectoren werft, hebben we een heel divers personeelsbestand.

Het zal vaak nodig zijn je kennis te delen met klanten en kandidaten binnen je netwerk waar dan weer goede mensen en communicatievaardigheden voor nodig zijn.

4. Passie voor mensen
'Als je echt passie voelt voor mensen dan ga je het vermoedelijk goed doen.'
Werving en selectie is een mensen branche en succesvolle wervingsdeskundigen zetten het creëren van waardevolle, duurzame relaties bovenaan hun prioriteitenlijst. Werving en selectiebureaus zijn vaak levendige en samenwerkende omgevingen waar je constant communiceert met je team, klanten en kandidaten.

In staat zijn om duidelijk en zelfverzekerd te communiceren op alle niveaus is vaak het halve werk als het aankomt op het rekruteren of plaatsen van een kandidaat dus als je echt een passie voelt voor mensen en in staat bent om dit over te brengen aan een klant of kandidaat dan ga je het vermoedelijk goed doen.

Een laatste overweging

Werving en selectie is een vaak uitdagend maar erg bevredigend beroep om deel van uit te maken. Er zullen onvermijdelijke ups en downs zijn – soms zullen die oncontroleerbaar zijn (economische situatie, verzadiging van de markt, grootte van je team etc.) – dus uiteindelijk zal je succes afhankelijk zijn van hoe sterk je persoonlijkheid is.

Denk je dat je de kwaliteiten bezit die nodig zijn? Bekijk alle openstaande vacatures binnen Hays   

|