Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Hays Finance

bankcapmarkets

De werkgelegenheid in de sector Financiële dienstverlening is tussen 2005 en 2013 met 7 procent gekrompen. Dit geldt ook voor het aantal ontstane vacatures. Waren er in het topjaar 2007 nog 62.000 vacatures, in 2013 was dit aantal afgenomen tot 19.000. Een daling van 69 procent.

Ontwikkelingen binnen de financiële sector
Uit onderzoek van het UWV blijkt echter dat het aantal vacatures in financiële sector de komende jaren weer licht zal toenemen, mede als gevolg van een stijgende vervangingsvraag.

Behalve dat er banen verdwijnen in de finance sector, komen er ook nieuwe functies bij. Dit zijn voornamelijk banen in de sfeer van controle en toezicht, maar ook in de sfeer van 'big data’, bijvoorbeeld het analyseren van klantenstromen. Ook is er in de markt veel vraag naar risk- control- en-compliance-professionals. Volgens het UWV ligt het niveau van de nieuwe functies veelal hoger dan dat van de functies die verdwijnen. Het verwachte aantal openstaande vacatures bedraagt voor de periode 2015-2019 gemiddeld 27.000 per jaar.

Binnen Finance levert de trustsector ook nog eens 2.200 banen op voor Nederland. Benieuwd naar de ontwikkelingen in de trustsector? Op de Trustpagina vind je de recente ontwikkelingen.

Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen binnen de financiële sector? Hays heeft begin 2016 een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de arbeidsmarkt van de toekomst -Baan van de Toekomst-, hierbij is ingezoomd op de financiële sector. Aan het onderzoek naar de financiële sector deden ruim 800 financiële professionals mee. Futuroloog Marcel Bullinga maakte een toekomstschets waarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor de komende vijftien jaar worden besproken. Bijna 400 respondenten gaven hun visie op de volgende drie subthema’s: de toekomstige financiële sector, de ontwikkeling van werkgelegenheid binnen de sector en de toekomst van hun eigen functie. Bent u benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek?  Lees het rapport - Baan van de Toekomst de financiële sector in 2030.

Opleiding en soft skills                                                                               
Een afgeronde financiële opleiding zoals (post)Bachelor BE/AA, (Post)Master BE/accountancy, RA of RC blijft zeer waardevol, werkgevers geven de voorkeur aan goed opgeleide werknemers. Workshops en cursussen zijn vooral nuttig voor de ontwikkeling van soft skills en het up-to-date houden van kennis, maar het zijn geen zogenaamde CV-builders. Commerciële en sociale vaardigheden met oog voor klanttevredenheid worden wel steeds belangrijker.

Welke functieprofielen zijn er binnen Finance?                                                                                                          
Hays Accounting & Finance is doorlopend op zoek naar finance professionals. Veel voorkomende functies binnen Hays Finance zijn; Administrateur, Administrator, Boekhouder, Backoffice Accountant, Assistent accountant, Holding accountant, Controller (junior, medior, senior), Cost controller, Business controller, Project controller, Operational controller, Accounting & reporting manager, Auditor, Edp auditor, Financieel directeur, Financial director, Chief financial officer, Debiteuren crediteuren, Accounts payable, Accounts receivable, Accounts payable, Accounts receivable.

Carrière-advies voor Finance professionals:                                                                           
org ervoor dat u een gedegen online cv hebt en dat deze goed vindbaar is. Een van de manieren om uzelf vindbaar te maken is door gebruik te maken van online platformen zoals LinkedIn. Hierbij is het belangrijk dat onderstaande in het LinkedIn profiel duidelijk naar voren komt:

  •  welke opleiding heeft u genoten
  • bij welke organisaties of bedrijven u werkzaam bent geweest
  • wat waren uw belangrijkste verantwoordelijkheden en taken
  • voor welke posities zou u graag benaderd willen worden