5 tips om uzelf te profileren op het werk

5 tips om uzelf te profileren op het werk

Om te kunnen groeien in uw carrière is het belangrijk om uw successen te laten zien en ambities uit te spreken. Dit is niet altijd eenvoudig: niemand wil bekend staan als een ‘opschepper’ of als iemand met een grote mond.

Profileren tips - Hays.nl
Leestijd: 2 minuten | Door Hays Marketing

Toch is het belangrijk uw ambities en resultaten uit te spreken, bijvoorbeeld tijdens beoordelingsgesprekken. Er zijn ook andere manieren om uzelf als professional te profileren en progressie te boeken.

1. Haal uw targets

Zonder twijfel is het in de eerste plaats natuurlijk belangrijk om uw targets te halen. Met goed of bovengemiddeld presteren laat u uw werkgever uw potentie zien.

De beste manier om uw manager te overtuigen dat u klaar bent voor de volgende stap, is laten zien dat u op het beoogde niveau presteert.

2. Laat het de wereld weten

Wanneer u hard werkt en uw prestaties goed zijn, wees dan niet bang om successen met uw collega’s en manager te delen. Dit hoeft u natuurlijk niet van de daken te schreeuwen, u kunt dit ook subtiel doen door best practices en inzichten van dat ene project met uw collega’s te delen.

Of probeer uw manager mee te nemen in de loop met die ene tevreden klant. Wees ook in dezelfde mate enthousiast wanneer collega’s successen boeken, laat zien dat u het belangrijk vindt om gezamenlijk tot de beste resultaten te komen.

3. Investeer in uw eigen ontwikkeling

Maak tijd voor de ontwikkeling van uw professionele skills. Heeft u te maken met een beperking vanuit de organisatie voor trainingen of opleidingen? Er zijn tal van gratis online webinars, trainingen of artikelen te vinden.

Of bezoek eens een branche gerelateerd event of vraag een collega van een andere afdeling om een keer een dagje mee te lopen.

4. Vind een mentor

Stagiaires worden gekoppeld aan een mentor wanneer zij ervaring opdoen in een bedrijf, maar ook op het niveau waarop u presteert is het waardevol om een mentor aan te haken. Zoek iemand die u bewondert en op het door uw beoogde niveau zit. Diegene kan u helpen met advies over welke skills u nodig heeft om stappen te kunnen maken.

5. De juiste houding is het halve werk

Een positieve en enthousiaste mind-set heeft invloed op uw reputatie.

Constateert u een probleem of een uitdaging? Kom dan met een oplossing wanneer u dit probleem aankaart.

Wees gedreven om te leren en nieuwe verantwoordelijkheden op te pakken, bijvoorbeeld met een project dat verder gaat dan uw functieomschrijving.

Bereid u ook goed voor op meetings. Bekijk vooraf de agenda en formuleer voor uzelf uw standpunten, ideeën en relevante actiepunten.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.