block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

block sollicitatiegesprekken alle onderwerpen

Waar letten recruiters op

Waar letten recruiters op?

Als u weet waar recruiters, selecteurs en headhunters op letten en u op de hoogte bent van hun werkwijze is het raadzaam om hier op in te spelen. Hieronder leest u precies waar zij op letten.

Waar letten recruiters op? - Hays.nl

Eerste indruk bij een sollicitatie

Zorg voor een goede handdruk, open houding en goede uitstraling. Bij een eerste indruk is uw voorkomen een zeer belangrijk onderdeel. Ongeveer 70 a 80% van alle communicatie is non-verbaal, dus het loont zeker de moeite om aandacht aan uw uiterlijk te besteden. Schone kleding zonder kruimels, vlekken of haren, uw schoenen gepoetst en handen en nagels schoon en verzorgd helpen daarbij. Een lichte, niet te dominante eau de toilette kan helpen tegen onnodige lichaamsgeuren tijdens een pittig gesprek. En uiteraard synthetische kleding mijden en katoenen onderkleding dragen tegen overmatig transpireren. Bekijk ook onze video over een eerste indruk bij een sollicitatie.

Solliciteren en social media

Alles wat jij op social media deelt is zichtbaar en vindbaar voor iedereen. Zorg voor een representatief en professioneel online visitekaartje. Het is aan te raden om uw Facebook profiel niet openbaar te maken, zodat een recruiter of mogelijke nieuwe werkgever niet al uw private foto’s en updates kan zien. Hiervoor dient u uw privacy instellingen van Facebook aan te passen. Uiteraard is het juist wel aanbevolen om uw LinkedIn profiel openbaar te hebben en te updaten met de meest recente informatie. Meer over het verbeteren van uw LinkedIn profiel?

Kleding sollicitatiegesprek

Zorg dat u er representatief uit ziet en stem uw kleding af op de organisatie. Mensen zijn nou eenmaal gesteld op uniformiteit. Als ongeschreven regel geldt wel dat u beter overdressed dan underdressed kan zijn. Trek kleding aan waarin u zich prettig voelt en vermijdt synthetische kleding in verband met overmatige transpiratie. Poets uw schoenen voor een extra detail en vergeet niet uw handen te verzorgen. Een recruiter spreekt zoveel mensen dat hij/of zij een getrainde gesprekspartner is en tijd heeft om te letten op de details.

Uzelf zijn

Zorg voor een goede balans tussen uzelf verkopen en uzelf zijn. Recruiters willen graag de persoon achter het curriculum vitae leren kennen. Een goede recruiter is er scherp op om te achterhalen wat uw specifieke talenten of ervaringen zijn, zodat hij/zij je op de juiste manier kan aanbieden aan een organisatie. Het helpt als u al een elevator pitch paraat heeft, zowel voor de recruiter als voor de organisatie waar u wilt gaan werken.

block sollicitatiegesprekken alle onderwerpen

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.