Edukans

Hays steunt Edukans
Jongeren aan het werk

In veel ontwikkelingslanden bestaan er bijna geen beroepsopleidingen of sluiten deze niet op de arbeidsmarkt aan. Meer dan 600 miljoen jongeren in Sub-Sahara Afrika zijn jonger dan 25 jaar. Het is een uitdaging voor deze jongeren om aan het werk te komen en in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Hays steunt Edukans - Hays.nl

Dit komt onder andere door de grote kloof tussen het beroepsonderwijs en de arbeidsmarkt. Edukans zorgt dat deze kloof kleiner wordt door samen met werkgevers en opleiders trainingen te ontwikkelen die leiden tot banen voor jongeren.

De jongeren krijgen de kans om een beroepsopleiding met baangarantie te volgen. Zij leren tijdens deze opleidingen vooral in de praktijk maar krijgen ook advies hoe zij een eigen bedrijfje opstarten of moeten solliciteren. Een baan geeft perspectief op een goede toekomst in eigen land.

Hays ondersteunt 2 aan-het-werk-projecten in Zuid-Soedan en Kenia

Aan het werk in Zuid-Soedan

Edukans werkt samen met Dorcas in de regio van Wau om het beroepsonderwijs te verbeteren. Zij zorgen ervoor dat opleidingen beter toegankelijk worden en aansluiten op de arbeidsmarkt zodat jongeren daadwerkelijk een baan kunnen vinden. De toegang tot zeven beroepsopleidingen zal verbeterd worden. Er worden aanpassingen gedaan zodat gehandicapte jongeren makkelijk naar school kunnen. Ook zorgen zij voor een oppas die op de kinderen van studerende ouders kan passen. Jongeren die ver weg wonen kunnen een fiets lenen. Hierdoor krijgen meer jongeren de mogelijkheid om deel te nemen aan een opleiding.

Aan het werk in Kenia

Edukans werkt samen met Youth@Work door de ontwikkeling van een kwalitatieve goede beroepsopleiding gericht op hospitality en toerisme te ondersteunen. Het project richt zich op 720 weeskinderen tussen de 18 en 24 jaar en hun 2160 broers en zussen. Na het behalen van deze opleiding beschikken zij over een service-minded houding, goede communicatie en timemanagement skills en zijn zij in staat om voedzame en evenwichtige maaltijden voor hun familieleden te koken. 80% van de afgestudeerden wordt aangenomen bij hotels, lodges en restaurants.

Hoe gaat Hays Edukans ondersteunen?

Customer services survey

Voor elk ingevulde vragenlijst doneert Hays Nederland € 1,-  aan Edukans.

Schoenmaatje

Wij hebben het Schoenmaatje-project uitgerold in de organisatie. Elke medewerker kreeg een schoenendoos mee naar huis, welke gevuld werd met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.

De schoenendozen zijn gegaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen.

Giftboxen

Op onze kantoren staat een giftbox waar bezoekers en medewerkers een vrijwillige bijdrage kunnen achterlaten.

Onderwijs; de kans van je leven

Miljoenen kinderen wereldwijd hebben die kans nog niet. Edukans werkt samen met Hays hard om dat te veranderen in Zuid-Soedan en Kenia.

Block SFMC contact fomr

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.

Met het invullen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.