Skip to content
Hays Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben
  2. Heb je al een login voor hays.nl of hays-response.nl log dan in met je bestaande gegevens

Baan van de Toekomst

De IT sector in 2030

Nederland behoort tot de wereldtop van digitale economieën. In 2014 werkten er een kwart miljoen mensen in de IT-sector. De sector is ook de komende jaren volop in beweging, belangrijke ontwikkelingen zijn Robotisering van de productie, ‘The Internet  of Things’ en Big Data.

Het onderzoek naar de Baan van de Toekomst leverde een bijzonder interessant beeld op van de verwachtingen die de bijna 400 respondenten hebben van hun baan en de arbeidsmarkt in de toekomst. De highlights van de algemene bevindingen vindt u hier.

Speciaal voor de IT-sector kunt u hieronder de belangrijkste bevindingen lezen, of download het volledige onderzoeksrapport.

Highlights “Baan van de Toekomst” onderzoek IT-sector

  • In 2030  zijn de werkzaamheden binnen de IT-sector voor meer dan 80% overgenomen door zelflerende en zelfdenkende virtuele robots,  zo denkt meer dan de helft (58%) van de IT’ers.
  • Volgens bijna de helft gaat cybercrime grote invloed hebben.
  • Bijna 65% denkt dat kunstmatige intelligentie volledig is doorgebroken in 2030.
  • In 2030 zijn beroepen in alle verschillende disciplines - van arts tot zoöloog - een vorm van toegepaste IT, zegt ruim 60%.
  • Volgens 65% maakt exponentiële technologische ontwikkeling werken binnen de IT-sector in 2030  zo gecompliceerd dat 24/7 bijscholing noodzakelijk is.
  • In 2030 zijn weerstand vanuit privacyoverwegingen en angst de grootste remmers van innovatie binnen de IT-sector, denkt driekwart van de ondervraagden.

Banen van de toekomst:

bvdt_robots.png

Voor meer informatie over de uitkomsten van het onderzoek of over de banen van de toekomst, kunt u contact opnemen met Melanie Kool, Marketing Director Hays Nederland of Rob Teeuwen, Section Manager IT Hays Nederland