Cyberaanvallen op het werk voorkomen

Cyberaanvallen op het werk voorkomen

Natuurlijk horen ondernemingen hun cybersecurity technisch op orde te hebben, maar uiteindelijk zijn vaak mensen de zwakste schakel wanneer het gaat om cyberaanvallen. Een perfecte dag om het cyberbewustzijn van uw medewerkers onder de loep te nemen is 7 februari, want dan is het Safer Internet Day!

Cyberaanvallen op het werk voorkomen

Leestijd: 1½ minuut | Auteur: Benedicte Mbayi - Content Marketeer Hays Belgium
 

3 tips om de kans op cyberaanvallen tegen te gaan

1. Maak medewerkers bewust van de soorten gevaar

Te vaak zijn medewerkers zich onbewust van verschillende soorten gevaar omdat ze het niet herkennen. Daardoor is het voor cybercriminelen makkelijk om toe te slaan.

Cyberaanvallen komen in verschillende varianten voor, en door op de hoogte te zijn van alle stijlen, kan iedereen correct handelen, mocht zo’n situatie zich voordoen.

Behalve het herkennen van een cyberattack, is het essentieel dan medewerkers ook de risico’s ervan begrijpen. Digitale dreigingen veranderen continu, dus het is essentieel om de kennis over digitale veiligheid regelmatig bij te schaven. Dit kan via e-learnings, spelletjes en hackdemosessies.

2. Samen tegen phishing

De meeste cyberaanvallen beginnen met een phishing-e-mail. U wil dus dat de medewerkers zo’n phishing-e-mail herkennen. Tegenwoordig zien ze er geloofwaardiger uit dan ooit.

Geef elk teamlid de juiste tools om de echte e-mails te onderscheiden van de valse. Test of ze hier alert op zijn door bijvoorbeeld nep-e-mails te sturen.

Phishing kan de reputatie van een bedrijf schaden en er zelfs voor zorgen dat mensen hun baan verliezen. Om dergelijke situaties te voorkomen, moet iedereen cyberbewuster worden.

3. Duidelijke regels

Maak duidelijke afspraken over veilig digitaal werken. Iedereen is verantwoordelijk voor de cyberbeveiliging van het bedrijf en met duidelijke regels weet iedereen wat er van hen verwacht wordt.

Een cyberbeleid, dat werknemers samen met het arbeidscontract tekenen, maakt hen meer bewust en geeft hen een mate van verantwoordelijkheid om voorzichtig te zijn en de regels aandachtig te volgen.
 
Ongeacht welke aanpak u gebruikt om ICT beveiliging te implementeren, zorg ervoor dat het hele team geïnteresseerd en betrokken is door het leuk, relevant en eenvoudig te maken. Ze moeten de relevantie begrijpen, hoe het bedrijf de gevaren van cyberbeveiliging aanpakt, trainingen bijwonen en leren over de steeds veranderende wereld van cyberaanvallen.
 
Samen kan iedereen op de werkvloer hun steentje bijdragen aan een betere beveiliging.  
 

Recruiting now widget NL

Wanneer u het juiste talent nodig heeft, hebben wij de expertise om u te helpen.

Vacature aanmelden (vrijblijvend)

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl