Een opleiding tot recruiter

Een opleiding tot recruiter?

Opleiding recruiter - Hays.nl
Leestijd: 2 minuten | Door Hays Human Resources | 24 januari 2019

Dagelijks helpen we bij Hays organisaties door de juiste talenten te vinden. Een uitdaging in een krappe arbeidsmarkt. Ook bij Hays zijn we continu op zoek naar goede recruiters. Mensen zijn zich nog niet altijd bewust van de kansen die het recruitmentvak met zich mee brengt. Er is immers geen specifieke opleiding voor recruitment.

Het werven van recruiters is niet makkelijk. Er is geen specifieke 'opleiding recruiter' en bij hbo-opleidingen die goed aansluiten bij het type mensen dat we zoeken, zoals HR en Commerciële Economie, is er vaak weinig bekend over wat de rol van recruiter nu daadwerkelijk inhoudt.

Sterker nog, op sommige HR-opleidingen wordt er nog steeds wat denigrerend gedaan over recruitment. Dat vind ik erg jammer en onterecht, want recruitment is een geweldig vak, zeker ook voor startende hbo-ers!

Je krijgt vanuit deze rol de kans om bij diverse organisaties in de keuken te kijken, je wordt uitstekend opgeleid en bouwt een breed palet aan vaardigheden op, die je kunnen helpen in de rest van je loopbaan.

Kwaliteit staat voorop

Niet iedereen is geschikt voor het recruitmentvak. Wij selecteren voor de meeste rollen met name op een match met onze organisatiecultuur en op de benodigde competenties.

Ondanks de schaarste, blijft de kwaliteit van onze selectie voorop staan. Als recruiter moet je nieuwsgierig zijn naar mensen en wat hen beweegt, dit meten we ook in een persoonlijkheidstest.

Je moet ook commercieel kunnen denken en overtuigingskracht, doorzettingsvermogen helpen je ook verder.

Opleiding recruiter

Het opleiden van mensen is cruciaal. Ervaren recruiters zijn schaars en onze groeidoelstellingen zijn ambitieus.

Door onze Academy (een intensief inwerk- en trainingstraject) en door teams op te bouwen uit een mix van ervaren en startende mensen, zijn wij in staat om verder te groeien.

Bij het benaderen van potentieel talent begint het voor ons bij hen meer te vertellen over het recruitmentvak en hoe leuk en interessant dat is. Dan werkt mond-tot-mond natuurlijk het beste, vandaar dat wij ook werken met een zeer succesvol ‘refer a friend’ programma.

Om de krapte in onze sector aan te pakken geloof ik heel erg in een in-house opleiding voor recruiter, voldoende doorgroeimogelijkheden en het voorkomen van verloop door het boosten van samenwerking en goed werkgeverschap.

Het beter ‘branden’ van de recruitmentbranche op hbo-opleidingen zou ook enorm kunnen helpen. Men heeft nu onvoldoende beeld. Ook in de media zijn er regelmatig negatieve uitlatingenover recruiters die alleen maar gaan voor eigen gewin, terwijl er juist zoveel mooi werk wordt gedaan waarbij je mensen een mooie loopbaan bezorgt en organisaties helpt ondernemen door goede mensen te vinden.

Nieuwsgierig naar werken bij Hays of onze vacatures?

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

block werken bij hays

Werken bij Hays

Werken bij Hays - Hays.nl

De kern van ons succes zijn onze mensen. Ben jij vastberaden, zelfverzekerd en gepassioneerd?

 
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.