block carriere advies de onderwerpen

30 procent regeling

30 procent regeling

De 30 procent regeling geeft werkgevers de mogelijkheid om een deel van het loon, tot 30%, onbelast te vergoeden aan buitenlandse werknemers die tijdelijk in Nederland werken. Heel eenvoudig gezegd, het kan worden gezien als compensatie voor verhuizing.

Het betreft een vergoeding voor de extra kosten die deze werknemers maken om in Nederland te kunnen werken, zoals reiskosten, huisvestingskosten en kosten van levensonderhoud. De regeling is onder meer bedoeld om buitenlandse mensen met een specifieke expertise die niet of nauwelijks aanwezig is in Nederland, aan te trekken.

"Nederland staat al jaren bekend om zijn High Tech Industry, vertegenwoordigd door de Brainport Eindhoven.", zegt Stef van den Broek – Business Director bij Hays.

"Er is een schaarste aan kandidaten in deze bedrijfstak maar door ons uitgebreide internationale netwerk kunnen wij in het buitenland zoeken naar geschikte kandidaten. Er is bijvoorbeeld grote vraag naar zeer specifieke kandidaten met een technische opleiding (BSc. of MSc) in Werktuigbouwkunde, Natuurkunde, Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek of vergelijkbaar en een minimum van 1 jaar relevante werkervaring."

30 procent regeling in Nederland

"Als één van de grootste recruitment specialisten wereldwijd zien wij meer bedrijven en professionals die gebruik maken van de 30 procent regeling", vervolgt Van den Broek.

"Niet alleen de grote bedrijven, maar ook bedrijven die verderop in de supply chain actief zijn. De kansen zijn er al een tijdje, maar bedrijven zijn pas sinds kort op zoek naar andere oplossingen om kandidaten aan te trekken. "

Bedrijven staan steeds meer open voor buitenlands personeel, waarvoor ze een goede vergoeding kunnen krijgen.

In dit moment (eind 2018) kan de regeling nog tot 8 jaar worden gebruikt. Ons omringende landen kunnen maar 5 jaar van vergelijkbare regelgeving profiteren. De Nederlandse regering heeft plannen om de duur van de 30 procent regeling met ingang van 1 januari 2019 te verkorten van 8 tot 5 jaar.

Werkt u tijdelijk in Nederland?

Dan kan het zijn dat u extra kosten maakt, bijvoorbeeld omdat de kosten voor levensonderhoud duurder zijn dan in uw eigen land. Uw werkgever mag u een vrije (onbelaste) vergoeding geven voor deze zogenoemde ‘extraterritoriale kosten’. Uw werkgever mag ook kiezen om deze kosten te vergoeden door 30% van uw loon, inclusief vergoeding, belastingvrij te verstrekken.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Usp's kandidaten

Waarom kandidaten voor Hays kiezen

Vacatures zoeken - Hays.nl