Cybersecurity_jobs_block

KIEZEN TUSSEN IN-HOUSE EN CONSULTANT CYBER SECURITY BANEN

De banenmarkt voor cyber security groeit en de recente pandemie heeft de vaardigheidskloof vergroot. Zoals beschreven in ons global cyber security report van 2023, is 72% van de werkgevers van mening dat de gebeurtenissen van de afgelopen jaren een aanzienlijke impact hebben gehad op hun cyberrisicoprofiel. 90% geeft echter aan dat de vaardigheidskloof van invloed is op het vermogen van hun organisatie om de voorgenomen cyber security strategie uit te voeren.

Op dit moment zijn er wereldwijd 3,5 miljoen onvervulde cyber security banen, waardoor er bijna geen werkloosheid is voor ervaren professionals.

Deze situatie zorgt voor een cruciale beslissing voor cyber security deskundigen: kies je voor een in-house of een consultancy functie? We bekijken de voor- en nadelen van elk van deze opties om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

IN-HOUSE VS. CONSULTANT CYBER SECURITY BANEN: DE VOOR- EN NADELEN - Hays.nl

1. IN-HOUSE

WAT HOUDT EEN TYPISCHE INTERNE CYBER SECURITY FUNCTIE IN?

Als je in-house werkt bij een specifiek bedrijf, werk je elke dag met hetzelfde team en dezelfde IT-omgeving. Elke cyber security functie is anders, maar je verantwoordelijkheden kunnen bestaan uit het beoordelen van potentiële bedreigingen voor je bedrijfsnetwerk, het toekennen van prioriteit aan bedreigingen, het escaleren van bedreigingen en het onderzoeken van inbreuken. Veel cyber security professionals zijn ook betrokken bij trainingsprogramma's om bewustzijn en preventie te bevorderen en reactie- en herstelplannen te ontwikkelen.

Een standaard interne cyber security functie is meestal van negen tot vijf, tenzij er een probleem is. Wie in een Security Operations Centre (SOC) werkt, kan echter wisselende nachtdiensten draaien.

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN IN-HOUSE WERKEN?

Voordelen:

• Grondige onderdompeling in de IT-infrastructuur en -activiteiten van de organisatie.

• Samenwerking met bedrijfsleiders en in de hele organisatie.

Nadelen:

• Potentieel gebrek aan blootstelling en vastzitten aan alledaagse taken.

• Potentieel gebrek aan exposure en vastzitten aan alledaagse taken.

 

2. CONSULTANCY

WAT HOUDT EEN TYPISCHE CONSULTANCY FUNCTIE IN?

Bij consultancy werk je aan een specifiek kortlopend project voordat je naar het volgende project gaat. Deze projecten kunnen in lengte variëren, maar duren meestal een paar maanden, waarbij je vaak met meerdere klanten werkt.

In een MSSP-rol werk je meestal ook met verschillende langetermijnklanten. De dagelijkse verantwoordelijkheden zijn vergelijkbaar met die van een consultancy functie, maar je krijgt de kans om met dezelfde organisaties te werken.

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN CONSULTANCY- OF MSSP FUNCTIE?

Voordelen:

• In aanraking komen met verschillende bedrijfs- en IT-omgevingen.

• Ideaal voor mensen die diversiteit zoeken en hun vaardigheden willen uitbreiden.

Nadelen:

• Kortdurende opdrachten kunnen uitputtend zijn en beperken het diepgaand onderzoek naar specifieke problemen.

• Vertrouwen op sales en een klantenbestand kan risico's met zich meebrengen.

• Beperkte mogelijkheid om de werkmethoden van de werkgever te beïnvloeden.

Met zowel een consulting- als MSSP-rol is het belangrijk om te beoordelen of je persoonlijkheid geschikt is voor deze snelle opdrachten met meerdere klanten.

Kortom, cyber security is een dynamisch en spannend vakgebied voor elke IT-professional. Het is ook gevuld met tal van mogelijkheden - maar je moet al jouw carrièremogelijkheden beoordelen om een werkomgeving te vinden die past bij je interesses en doelen.

Lees hier meer over werken in cyber security of zoek je volgende functie.

Normaal werken bij Hays_NL

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.
 
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl