Hays Finance

Hays Finance

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat het aantal vacatures in financiële sector de komende jaren licht zal toenemen, mede als gevolg van een stijgende vervangingsvraag. Er komen nieuwe functies bij binnen finance.

Finance - Hays.nl

Dit zijn voornamelijk banen in de sfeer van controle en toezicht, maar ook in de sfeer van 'big data’, bijvoorbeeld het analyseren van klantenstromen. Ook is er in de markt veel vraag naar risk, control en compliance professionals.

Ontwikkelingen binnen finance

Volgens het UWV ligt het niveau van de nieuwe functies veelal hoger dan dat van de functies die verdwijnen. Het verwachte aantal openstaande vacatures bedraagt voor de periode 2015-2019 gemiddeld 27.000 per jaar.

Binnen Finance levert de trustsector ook nog eens 2.200 banen op voor Nederland. 

Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen binnen de financiële sector?

Hays heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de arbeidsmarkt van de toekomst. In het rapport Baan van de Toekomst is onder andere ingezoomd op de financiële sector.

Aan het onderzoek naar de financiële sector deden ruim 800 financiële professionals mee. Futuroloog Marcel Bullinga maakte een toekomstschets waarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen voor de komende vijftien jaar worden besproken. Bijna 400 respondenten gaven hun visie op de volgende drie subthema’s: de toekomstige financiële sector, de ontwikkeling van werkgelegenheid binnen de sector en de toekomst van hun eigen functie.

Bent u benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek?  Lees het rapport Baan van de Toekomst de financiële sector in 2030.

Opleiding en soft skills

Een afgeronde financiële opleiding zoals (post)Bachelor BE/AA, (Post)Master BE/accountancy, RA of RC blijft zeer waardevol, werkgevers geven de voorkeur aan goed opgeleide werknemers.

Workshops en cursussen zijn vooral nuttig voor de ontwikkeling van soft skills en het up-to-date houden van kennis. Waarbij commerciële en sociale vaardigheden met oog voor klanttevredenheid steeds belangrijker worden.

Welke functieprofielen zijn er binnen finance?

Hays Finance is doorlopend op zoek naar finance professionals. Veel voorkomende functies binnen Hays Finance zijn; Administrateur, Administrator, Boekhouder, Backoffice Accountant, Assistent accountant, Holding accountant, Controller (junior, medior, senior), Cost controller, Business controller, Project controller, Operational controller, Accounting & reporting manager, Auditor, Edp auditor, Financieel directeur, Financial director, Chief financial officer, Debiteuren crediteuren, Accounts payable, Accounts receivable, Accounts payable, Accounts receivable.

Loopbaanadvies voor de finance professional

Zorg ervoor dat u een gedegen online cv hebt en dat deze goed vindbaar is. Een van de manieren om uzelf vindbaar te maken is door gebruik te maken van online platformen zoals LinkedIn. Hierbij is het belangrijk dat onderstaande in het LinkedIn profiel duidelijk naar voren komt:

  • welke opleiding heeft u genoten
  • bij welke organisaties of bedrijven u werkzaam bent geweest
  • wat waren uw belangrijkste verantwoordelijkheden en taken
  • voor welke posities zou u graag benaderd willen worden

Lees hier meer tips voor uw carrière of interessante artikelen over de financiële sector

 

block finance meer onderwerpen

Voor de finance professional

Vind finance vacatures

Welk DNA heeft een FD?

Wat is uw Baan van de Toekomst?

Contracting; iets voor u?

Alles over Hays Trust

Loopbaantips

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl