it contracting msp

6 REDENEN OM VOOR IT-CONTRACTING TE KIEZEN

De snelle technologische vooruitgang dwingt werkgevers tot een snelle IT- en bedrijfstransformatie. IT-contractors zijn de ideale oplossing om projecten te leveren en technische vaardigheden in te brengen waar teams tekortschieten. We kunnen best stellen dat IT-contracting interessant is voor zowel de werkgever als de contractor.

Neurodivers tech team - Hays.nl

1. MEER VERDIENEN

IT-contractors zijn erg gewild en worden goed beloond. Je werkgever betaald voor jouw flexibiliteit en directe inzetbaarheid, overuren worden meestal uitbetaald en belastingvoordelen zijn ook een pluspunt.

2. FLEXIBILITEIT

In een contractfunctie is de kans groter dat je op afstand kunt werken en flexibele werktijden krijgt. Dit is perfect als je kinderen of andere verplichtingen hebt, of als je gewoon meer tijd wilt voor je hobby's en interesses. Over het algemeen is IT-contracting geweldig voor het bereiken van een betere balans tussen werk en privé.

3. CONTROLE OVER JE CARRIÈRE

Omdat je als contractor zelf kiest welke opdrachten je aanneemt, heb je veel controle over je eigen carrière. Dit betekent dat je kunt beslissen om alleen die opdrachten te kiezen die je aanspreken. Dit gevoel van keuze en controle heeft een positieve invloed hebben op je welzijn en betrokkenheid op het werk.

4. SNELLE CARRIÈREGROEI

Wanneer je een project aanneemt, heb je een vaste tijd om doelen te bereiken. Daarom gaan contractors vaak meteen aan de slag en ontwikkelen zich snel in hun rol, met als doel om in een paar maanden deze snelle overwinning te behalen en deze nieuwe vaardigheden en ervaring aan hun CV toe te voegen.

5. GEEN KANTOORPOLITIEK

Met IT-contracting doe je je werk zo goed mogelijk en vertrek je zodra de klus geklaard is. Daarom kun je je puur richten op je taak, zonder zorgen over bedrijfshiërarchie. Sterker nog, als je niet overweg kunt met iemand, inclusief je contractmanager, hoef je dat alleen maar te dragen voor de rest van je contract.

6. NETWERKEN

Als IT-contractor krijg je de kans om sterke professionele relaties op te bouwen en waardevolle zakelijke connecties te maken. Wees in deze gevallen slim, zorg ervoor dat je op goede voet vertrekt en houd contact nadat je contract is afgelopen. Zo verzeker je jezelf van goede referenties of nieuwe contractjobs in de toekomst.

Er zijn zeker veel factoren die je moet overwegen, van het feit of je echt je eigen baas wilt zijn tot hoeveel je bereid bent om je bezig te houden met financiële administratie zoals belastingaangifte, tegelijk zijn de voordelen van IT-contracting vaak de sprong waard.

Als je dit artikel nuttig vond, vind je de onderstaande misschien ook interessant:

IT Contracting vacatures | IT Contracting jobs - Hays.nl

IT Contracting - Hays.nl

IT Contracting voor IT specialisten - Hays.nl

IT Contracting | Contractors inhuren - Hays.nl

Voordelen IT Contracting - Hays.nl

Wat is IT Contracting? - Hays.nl

Contracting - Hays.nl

Hoe word ik een IT Contractor? - Hays.nl

Wat is IT Contracting? - Hays.nl

Veelgestelde vragen IT Contracting - Hays.nl

IT vacatures | IT jobs | IT banen - Hays.nl

Hays | Inside Tech Talent (haysplc.com)

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl