Personeelsadvertentie maken

Personeelsadvertentie maken

De personeelsadvertentie is een weergave van uw organisatie; het geeft de kandidaat een gevoel bij het bedrijf. En met een goede vacaturetekst trekt u de juiste mensen aan. Bekijk een video met tips of download ons stappenplan waarmee u in een handomdraai effectieve vacatureteksten leert schrijven.

U heeft het functieprofiel opgesteld en wilt een vacaturetekst maken.

De personeelsadvertentie is de entree om iemand te werven. Het is belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan een goed functieprofiel. Wat u bijvoorbeeld kunt doen is: Overleg met een collega op de werkvloer, met een collega-manager en betrek HR in het proces hoe u de organisatie wilt neerzetten.

Een strak geschreven functieprofiel of hergebruikte vacaturetekst is niet meer van deze tijd. Een vacaturetekst die meer uitlegt over het bedrijf en minder focust op de checklist van de functie-eisen trekt meer kandidaten aan. Bovendien bent u opzoek naar iemand die weer iets nieuws brengt in het team.

Aanvullend op het functieprofiel is het goed om te bedenken wat de organisatie de kandidaat als meerwaarde kan bieden, als de kandidaat hetzelfde kunstje al een aantal jaar heeft gedaan. Kan hij of zij bijvoorbeeld nog iets leren?  En welk ontwikkeltraject wordt er geboden?

Vacatures in geschreven vorm domineren nog, maar een video met de hiring manager maakt de afdeling, de organisatie en de functie een stuk visueler en spreekt kandidaten aan om snel actie te ondernemen.

Wilt u meer advies? Abonneer u op ons YouTube-kanaal.

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block whitepaper vacaturetekst schrijven

Wilt u een pakkende vacaturetekst schrijven?

Download ons stappenplan en schrijf gemakkelijk uw volgende vacaturetekst.
  •  Met het downloaden van deze gids geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl