Recruitment video

Voordelen van een recruitment video (video vacature)

Volgens recente statistieken van YouTube worden dagelijks op hun website miljarden uren aan video’s bekeken. Dus wilt u een meer boeiende sollicitatieprocedure starten, overweeg dan eens video.

Recruitment video | video vacature - Hays.nl
Leestijd: 2 minuten | Door: Hays Marketing

Een recruitment video trekt aandacht, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft uw video niet viraal te gaan om succesvol te zijn. Wat zijn uw voordelen wanneer u een video vacature inzet?

Voordelen van een recruitment video (ofwel een video vacature)

Duidelijk zichtbaar op social media

Bij Hays gebruiken we een tool genaamd VideoMyJob. Hiermee stellen we onze recruiters in staat een recruitment video te maken, speciaal gericht op uw vacature. Zij kunnen deze vervolgens snel en gemakkelijk delen op sociale media. Een voorbeeld van zo’n video vacature ziet u hier.

Wij kunnen desgewenst de video maken in uw huisstijl, of zelfs bij u op kantoor. 

Het is een geweldige manier om op te vallen op social media, je vacatures te vermenselijken en u legt geen beslag op uw eigen marketingteam.

Breng uw employer brand tot leven

Online moet uw employer brand authentiek zijn. Video is een goede manier om dit te doen.

Door uw bedrijfscultuur, omgeving en betrokken medewerkers te laten zien, in plaats van er over te schrijven, krijgt u serieuze geloofwaardigheid. Laat bijvoorbeeld ‘een dag uit het leven van een ... ‘ zien.

U kunt de recruitment vacature gebruiken op uw (werken-bij) website, in uw wervingse-mails en bij evenementen. 

U kunt uw sollicitatieprocedure uitleggen

Veel organisaties zijn zich er niet van bewust, maar een constante communicatie wordt door kandidaten als het belangrijkste punt ervaren tijdens de sollicitatieprocedure. Kandidaten willen graag weten wat de vervolgstappen zijn en wanneer ze deze kunnen verwachten.

Met het uitleggen van uw sollicitatieprocedure kunt u zich onderscheiden van andere werkgevers. Video kan hiervoor een geweldig medium zijn, zeker wanneer u de video bij een geschreven vacature plaatst. Dit zorgt voor een fijne afwisseling in tekst en beeld.

Wilt u weten hoe kandidaten uw sollicitatieprocedure ervaren? Doe dan deze korte test.

Gebruik video als onderdeel van de sollicitatiegesprekken

Naast een video vacature, is ook een video-sollicitatiegesprek gemakkelijk in te zetten. Het is een goede manier om elkaar te spreken wanneer bijvoorbeeld de agenda’s moeilijk zijn af te stemmen of wanneer u en de kandidaat qua locatie te ver van elkaar verwijderd zijn. 

Nieuwe manier van werven

Het vinden van kandidaten via 'adverteren en solliciteren' is niet meer van deze tijd. Het heeft plaats gemaakt voor het veel succesvollere, door Hays ontwikkelde ‘vinden en verbinden’ model, en weinig dingen zijn boeiender dan video.

Lees hier over de voordelen van ons Find & Engage model.

Uw kandidaten willen weten hoe het werkelijk is om bij uw bedrijf te werken, en met een recruitment video kunt u hen net dat beetje meer ‘gevoel bij uw organisatie’ geven. Wij helpen u graag met het maken van een video vacature, u kunt daarvoor het contactformulier op deze pagina invullen.

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl            Volg Hays op Instagram - Hays.nl            Volg Hays op YouTube - Hays.nl