Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Bent u benieuwd naar de laatste trends in de arbeidsmarkt, en voor welke uitdagingen werkgevers komen te staan? Bekijk dan ons overzicht: 'ontwikkelingen arbeidsmarkt'.

Ontwikkelingen arbeidsmarkt - Hays.nl

Hays brengt meerdere malen per jaar kwalitatieve magazines uit, zoals de Hays Global Skills Index en de Hays Journal. Deze gaan dieper in op de laatste trends arbeidsmarkt. Met deze magazines blijft u continu up to date.

Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Elk jaar nemen wij, in samenwerking met Oxford Economics, de economische ontwikkelingen op landelijk en mondiaal niveau onder de loep. Deze presenteren wij in de Hays Global Skills Index. Maar welke trends zien wij in Nederland?

De spanning op de Nederlandse arbeidsmarkt is nog altijd hoger dan normaal

Hoewel de druk op de arbeidsmarkt redelijk gelijk blijft, is de spanning op de arbeidsmarkt nog altijd hoger dan normaal. Er zijn meer werknemers aan het werk, en we zien we een toename van het aantal arbeidskrachten dat op flexibele of zelfstandige basis werkt. Bovendien zien we een groeiende talent gap en is de arbeidsproductiviteit in de meeste landen afgevlakt.

Lage productiviteit belemmert de loonstijging

Wereldwijd zien we een relatief trage loonstijging over de gehele economie. Dit kan deels worden verklaard door de vraag naar meer werk bij bepaalde werknemers (bijvoorbeeld parttimers die fulltime in dienst genomen willen worden), maar dat is niet het hele verhaal achter de trage loonstijgingstendens.

In de Hays Global skills Index leest u meer over bovenstaande twee onderwerpen. Maar we gaan ook dieper in op andere onderwerpen, zoals:

  • de 8 belangrijkste wereldwijde arbeidsmarkttrends
  • hoe organisaties kunnen inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Daarnaast brengen wij twee keer per jaar de Hays Journal uit. Dit is een magazine voor experts in HR & Recruitment. De meest recente ontwikkelingen arbeidsmarkt die wij in de Hays Journal terugvinden is: 

De opkomst van kunstmatige intelligentie op de werk

Automatisering is al lang onderdeel van de wereld van het werk. We zien dat artificial intelligence (AI) steeds meer invloed uitoefent op diverse rollen. Vandaag de dag onderzoeken steeds meer organisaties hoe ze kunnen profiteren van deze technologieën. Wij schreven hier meerdere artikelen over:

Dit zijn de meest recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij doen regelmatig onderzoek naar de arbeidsmarkt, publiceren meerdere magazines en schrijven blogs en artikelen.

Recruiting now widget NL

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen. Meld vrijblijvend uw vacature aan.

Ik heb een vacature

Block SFMC contact fomr

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.
  •  
  • Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

block usp's klant NL

Waarom klanten voor Hays kiezen?

Recruitment _ Hays.nl

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl