What workers want

What workers want 2021-2022
focus op welzijn medewerkers

Hays onderzoekt regelmatig wat werknemers precies verwachten en willen in hun huidige of toekomstige baan. Deze keer hebben we ingezoomd op het welzijn van medewerkers, zowel de mentale en fysieke gezondheid. De resultaten zijn te lezen in ons rapport What Workers Want.
 
 

What dó workers want?

We zien een duidelijke boodschap voor werkgevers om mee aan de slag te gaan:
 
 • 81 procent vindt dat de werkgever een verantwoordelijkheid heeft voor het welzijn van de werknemer, terwijl 46% aangeeft het afgelopen jaar geen support te hebben ontvangen vanuit hun organisatie
   
 • 43 procent van de respondenten ervaart vaak stress van deadlines of workload 
   
 • 46 procent voelt zich niet erkend in zijn of haar werk en succes
Werknemers zijn verenigd in wat ze willen voor de toekomst: contact met collega’s, investeren om (mentaal) gezond te blijven, leren en vaardigheden blijven ontwikkelen en tegelijkertijd niet teruggaan naar de oude manier van werken. 

In de tijd waarin we nu leven zullen werkgevers zich dit moeten beseffen, om er zo voor te zorgen dat ze de béste kandidaat aan kunnen nemen en hun huidige werknemers niet kwijtraken. 
 

Zet de juiste stappen richting de toekomst en focus op welzijn medewerkes

Ons onderzoek stelt ons in staat om mogelijke barrières op te sporen, maar ook om kansen en inzichten bloot te leggen. 

What Workers Want is een instrument voor werkgevers om mee aan de slag te gaan bij het opstellen, of herzien, van een modern en werkend HR-beleid. Onze aanbevelingen kunnen helpen om extra ondersteuning te bieden aan medewerers. 

Maar ook de werknemer kan nog eens eerlijk kijken hoe zelf verbetering aan te brengen in het werkleven, want dit is niet enkel de verantwoordelijkheid van een werkgever. 

Op die manier willen we professionals, werkgevers én werknemers, vooruit helpen en vooral begeleiden richting de toekomst.

block www download

Vraag hier het volledige rapport aan

 Met het downloaden van dit rapport geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

 •  
  Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

   

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.
 

Block trends en opinie alle onderwerpen

Onderzoek & Inspiratie

Artikelen

Onderzoeken & Magazines

Blogs