Maak je cv lenteschoon met deze zes tips

Maak je cv lenteschoon met deze zes tips

 
De lente staat voor de deur! Je weet wat dat betekent, toch? Tijd voor een lenteschoonmaak, en dan hebben we het niet alleen over je huis, maar ook je cv is toe aan een schoonmaakbeurt. Het is tijd voor een grote schoonmaak van je cv. Dit is een herinnering om je cv bij te werken. Je moet je cv updaten telkens als je aan een nieuwe baan begint of een nieuwe vaardigheid krijgt. Zelfs als je niet op zoek bent naar een nieuwe job, kan een regelmatige update van je cv je ook helpen om te solliciteren voor een interne promotie. We delen een aantal tips die je daarbij kunnen helpen!

1.    Grote schoonmaak!
 
Leg de nadruk op je meest recente werkervaringen en professionele verwezenlijkingen. Je opleiding en academische resultaten zijn niet langer essentieel. Het vermelden van je diploma en academische instelling (school) is voldoende.
 
2.    Belangrijkste kernwoorden updaten
 
Bekijk verschillende functiebeschrijvingen waarop je wilt solliciteren en controleer de lijst met vereiste vaardigheden en ervaring. Op deze manier kom je erachter op welke woorden recruiters zoeken en heeft je cv meer kans om gevonden te worden.
 
3.    Actieve werkwoorden
 
Gebruik meer actieve en beschrijvende werkwoorden om de aandacht van de recruiters te trekken. Sterke woorden klinken niet alleen krachtig, maar benadrukken ook hoe proactief en analytisch je bent.
 
4.    What's in a name?
 
Je cv moet correct worden opgeslagen. Recruiters ontvangen meerdere cv's per dag, dus het is belangrijk om je volledige naam in de bestandsnaam te vermelden, zodat je cv niet verloren gaat in de zee van cv's. PS: sla je bestand op als PDF zodat je opmaak behouden blijft.
 
5.    Tijd is geld
 
Recruiters bekijken een heleboel cv's. Met een korte samenvatting geef je snel een overzicht van je belangrijkste vaardigheden en ervaring. Deze twee à drie zinnen leggen uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de job.
 
6.    Extra pit
 
Door dingen toe te voegen als vrijwilligerswerk, projecten, prijzen en hobby's krijg je extra brownie points bij je potentiële nieuwe werkgever. Dit laat ook zien dat je in je privéleven een ambitieus persoon bent.
 
Gefeliciteerd! Je hebt de spinnenwebben afgestoft, de rommel weggeveegd en je cv helemaal opgepoetst. Je mag trots zijn op het eindresultaat! Of je nu promoties nastreeft of nieuwe uitdagingen verkent, je gloednieuwe cv zal jouw toegangsticket zijn. We hopen dat je inbox uitpuilt met uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken en dat je carrièrepad zo stralend mag zijn als een lentetuin.
 
P.S. Als je merkt dat je "I Will Survive" neuriet terwijl je je cv bijwerkt, dan ben je goed bezig!

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block vind uw nieuwe baan opties

Vind je nieuwe baan

Zoek permanente vacatures

Zoek tijdelijke vacatures

Zoek contracting vacatures

Vacatures in Amsterdam

Vacatures in Eindhoven

Vacatures in Nijmegen

Ontvang automatisch vacatures

Verstuur je cv

block carriere advies de onderwerpen

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl