7 meest gemaakte carrièrefouten

7 meest gemaakte carrièrefouten

Soms is één fout in uw carrière genoeg voor een schadelijk effect op uw professionele ambities. Om te voorkomen dat u struikelt heeft Hays een lijst samengesteld met de zeven meest gemaakte carrièrefouten.

Carrièrefouten - Hays.nl

Door deze fouten te voorkómen en tegelijk focus en passie voor uw werk te behouden, komt u verder in uw carrière en haalt u meer plezier uit uw werk.

De 7 meest voorkomende carrièrefouten zijn:

1.U bent aan het uitrijden

Wanneer u al enige tijd in dezelfde functie zit, dan begint het comfortabel te voelen en stopt u vaak uzelf te pushen. Echter komt u met een klein beetje inzet al een heel eind. Door een klein beetje meer inzet in elke dag te stoppen en uzelf uit uw comfort zone te pushen, kunt u al goed in staat zijn om meer uit uw baan te halen.

2. U ziet het grotere plaatje niet

Begrijpen wat het bedrijf wil bereiken is essentieel om uw rol binnen de organisatie te identificeren, hoe u erbij past of u aanpast en hoe uw prestaties bijdragen aan het algehele succes. Het ontwikkelen van een breder begrip en waardering van de uiteindelijke doelen van uw organisatie zal u niet alleen voorzien van een dieper gevoel van doel en passie voor wat u doet, maar zal u uiteindelijk succesvoller maken.

3. Uw carrière krijgt voorrang boven uw privéleven

Om echt succesvol te zijn in uw carrière, moet u er ook van genieten. Die werk-privé balans op orde krijgen zal u hierin helpen en zal de dingen ook in perspectief brengen. Ook al is werk belangrijk, zonder een beetje balans in uw leven zal u geen ultiem geluk voelen. En zonder gelukkig of gezond gevoel is het niet aannemelijk dat u het potentieel van uw carrière realiseert.

4. U denkt altijd dat het gras groener is bij de buren

Voordat u van baan wisselt; vraag uzelf eerst af waarom u dat doet. Want door simpelweg denken dat het ergens anders beter is dan bij uw huidige werk kan u ten slotte bedrogen uitkomen. Het gras is niet altijd groener maar wanneer u niet lekker in uw vel zit binnen uw huidige functie dan zal dit gevoel alleen maar toenemen. Voordat u uw zoektocht naar een alternatieve functie begint, moet u er zeker van zijn dat u weggaat om de juiste redenen. We willen er op aandringen deze factoren in acht te nemen voordat u op zoek gaat naar een andere baan.

5. U staat toe dat uw vaardigheden achterhaald raken

Technologische ontwikkelingen bijhouden is essentieel om uw vaardigheden relevant te houden. Om uzelf persoonlijk te blijven ontwikkelen is de bereidheid om aan te passen en mee te gaan een must. Niet in staat zijn gelijk op te gaan met innovaties kan de eerste deuk in uw carrière opleveren, met jongere en meer dynamische werknemers die het gras voor de voeten wegmaaien.

6. U focust niet op de projecten die de meeste waarde opleveren

Het is belangrijk dat u zich concentreert op de juiste projecten, in plaats van kleinere taken die misschien niet van toegevoegde waarde zijn voor de organisatie. Een impact maken op uw werk zal uw motivatie om binnen uw functie te slagen doen toenemen. Probeer te focussen op de projecten die uw bedrijf vooruit helpen, opbrengsten opleveren en uw zaken helpen groeien.

7. U gelooft niet in uzelf

Twijfelen aan uzelf kan gevaarlijk zijn – als u niet gelooft in uzelf dan doen uw collega’s dat ook niet. Het is belangrijk om zelfvertrouwen uit te stralen en zeker te klinken in de beslissingen die u neemt. Probeer uw vertrouwen te bouwen door terug te denken aan al de dingen die u hebt behaald in uw carrière. U bent beter dan waar u uzelf credits voor geeft. 

Om het beste uit uw carrière te halen, in termen van zowel ambitie als genieten, stel uzelf de vraag of u de bovenstaande vergissingen voorkomt.  Zo niet, start vandaag en verander de manier waarop u presteert binnen uw functie. 

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.