block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

Solliciteren & social media

LinkedIn Profiel

Social media kan een heel handige manier zijn om aan een baan te komen. Via uw LinkedIn profiel, uw Twitter netwerk of zelfs Facebook kunt u zien of u connecties heeft bij het bedrijf van uw voorkeur. Inmiddels is een LinkedIn profiel bijna onmisbaar geworden in uw zoektocht naar een nieuwe baan. Het kan dus in uw nadeel werken als u uw social media niet op orde heeft. 

In dit artikel een aantal tips om ervoor te zorgen dat u klaar bent voor de zoektocht naar een nieuwe baan.

Werk uw LinkedIn profiel bij

Zorg voor een professionele profielfoto. Het liefst een waar u duidelijk met uw gezicht op staat, het liefst in zakelijke of nette kleding. Het uploaden van een achtergrondfoto kan, maar zorg dat het niet te smaakgevoelig is en daarbij een verkeerde indruk kan wekken. Uiteraard vult u uw profiel aan met zoveel mogelijk relevante werkervaring. Per werkervaring kunt u kort en bondig in een aantal regels aangeven wat de belangrijkste taken of projecten waren waar u aan gewerkt heeft. Een bonus kan zijn als u uw resultaten in de omschrijving kan verwerken.

Schrijf een korte samenvatting

In de samenvatting bovenaan uw profielpagina zorgt u dat er een korte omschrijving staat van uw specifieke kenmerken. Houd hierbij de lezer in gedachten. Wat wilt u een recruiter of toekomstige werkgever over uzelf vertellen?

Vul uw contactgegevens aan

Zorg er ook voor dat uw contactgegevens zijn aangevuld, zodat ook bedrijven zonder LinkedIn Premium account u gemakkelijk kunnen benaderen voor een functie. Controleer of u een mooie hyperlink heeft van uw profiel. Die is te vinden op uw profiel pagina en staat onder uw profielfoto. Deze url kunt u aanpassen mocht dat nodig zijn.

Bekijk uw openbare LinkedIn profiel

Als u uw profiel helemaal heeft aangevuld, of tussendoor wilt controleren hoe anderen u kunnen zien, klik dan op de blauwe button ‘Profiel weergeven als’. Kiest u voor ‘Openbaar’ in plaats van ‘Connecties’ dan kunt u in de rechterkolom aanvinken welke elementen getoond mogen worden aan iedereen. Dat betekent ook dat als iemand uw naam Googlet, uw LinkedIn profiel op die manier naar boven komt.

Vaardigheden zijn onderschat

Wat een groot aantal mensen niet weet (of vergeet in te vullen) is de vaardigheden. Als een recruiter de uitgebreide zoekfunctie van LinkedIn gebruikt, komen vaardigheden ook naar boven. Dit is dus een heel handige manier om op bepaalde zoekwoorden gevonden te worden en kunt u zelf beïnvloeden. Vul dus zeker uw vaardigheden aan en vraag anderen u daarvoor te onderschrijven.

Vraag aanbevelingen bij (oud-)collega’s

Het is zeker aan te raden een aantal mensen om aanbevelingen te vragen. Op uw profielpagina ziet u naast de button ‘Profiel weergeven als’ een klein pijltje. Daarop klikkend verschijnt een aantal opties, waaronder ‘Vraag om een aanbeveling’. Hiermee kunt u gemakkelijk de juiste mensen in uw netwerk selecteren. U dient wel een eerstegraadsconnectie met elkaar te hebben.

Leuke inzichten

Met de optie Profiel > Wie heeft u profiel bekeken? Kunt u inzien hoeveel profielweergaven u heeft gehad de afgelopen week. Maar ook welke personen dat zijn geweest en bij welk bedrijf ze werken. Ook interessant is het tabblad ‘Uw positie op de ranglijst voor profielweergaven’. Daarop ziet u hoe uw ranking is ten opzichte van uw LinkedIn netwerk, of het bedrijf waar u momenteel werkt.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.