block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

Personal Branding

Personal branding in 7 stappen

Wanneer heeft u voor het laatst een bedrijf, persoon of winkel gegoogeld? Veel informatie is tegenwoording online vindbaar, en ook werkgevers zullen weleens een zoekopdracht doen. Met een goede personal branding maakt u meer kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Personal branding - Hays.nl

Met dit stappenplan versterkt u uw personal branding en vergroot u de kans dat werkgevers u kunnen vinden. 

7 tips om uw personal branding te versterken

1. Onderzoek uzelf eerst online

Vorm voor uzelf een beeld van uw huidige (online) situatie. Google uzelf bijvoorbeeld en bekijk wat anderen zien over u.

2. Maak een overzicht van alle actieve social media profielen

Dit overzicht gaat u helpen om consistentie aan te brengen in uw merk met profielfoto’s, posts en persoonlijke introducties. Als het bijdraagt aan een beter online profiel, kunt u waar nodig bestaande informatie (laten) verwijderen.

3. Creëer consistentie

Gebruik voor alle social media accounts dezelfde, recente profielfoto. Zo creëert u een herkenbaar een consistent beeld. 

4. Gebruik uw eigen naam

Een andere tip voor een goede personal branding is om op alle social media-accounts uw eigen naam te gebruiken. Wanneer u hier consistent in bent, maakt uw uzelf beter vindbaar. Personaliseer bijvoorbeeld de URL naar uw LinkedIn-profiel. Gebruik bovendien geen bijzondere leestekens of iconen in uw naam, daarmee verkleint u de kans dat u wordt gevonden op uw naam.

5. Privacy

Wat wilt u wel of niet delen met anderen? Neem de tijd om uw privacy-instellingen door te nemen.

6. Wat wilt u vertellen met uw persoonlijke merk?

Waarmee onderscheidt u uzelf ten opzichte van anderen? Formuleer een samenvatting die volledig maar ook aantrekkelijk is om te lezen. Het inzichtelijk hebben van uw zwakke en sterke punten kan daarbij helpen.

7. Laat van u horen

Raak betrokken bij online conversaties door bijvoorbeeld te reageren op blogs of deel te nemen aan discussies op LinkedIn. U kunt ook overwegen om een eigen blog te beginnen. Met de nodige toewijding creëert u daarmee een online bron van uw expertise. 

In dit artikel gaan wij dieper in op personal branding, waar wij meer voorbeelden geven. En bent u uitgenodigd voor een gesprek, dan kun u hier tips voor uw sollicitatiegesprek lezen.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.