block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

Blijf gemotiveerd solliciteren

Zo blijft u gemotiveerd solliciteren

Het versturen van een sollicitatie vergt veel tijd en energie. U hebt uw cv en online profiel op orde, een motivatiebrief geschreven waar u uw hart en ziel in hebt gestopt. En toch gaat die telefoon niet rinkelen. De zoektocht naar een nieuwe uitdaging gaat niet altijd over rozen.

Blijf gemotiveerd - Hays.nl

Klinkt dit herkenbaar? Misschien helpen de volgende tips u verder.

Niet schieten met hagel

Door meerdere lijnen uit te zetten vergroot u de kans dat u wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Maar heeft u bij al die sollicitaties ook kritisch nagedacht of de functie in kwestie écht is wat u wilt en of het bij u past? 

Neem de tijd om de functieomschrijving aandachtig door te nemen en reageer alleen op de functies die bij u passen. Maak uw cv bovendien relevant voor elke functie en probeer het te personaliseren per organisatie. Op die manier steekt u tijd en energie in kwalitatieve sollicitaties.

Potentie van social media

Uw cv en LinkedIn-profiel zijn op orde, ga nog een stapje verder en benut de volledige potentie van social media:

  • Volg bedrijven die u interessant vind en houd de vacatures in de gaten
  • Engage met uw eigen netwerk door het delen van en reageren op relevante content
  • Voeg links toe aan uw online profiel om relevant werk te laten zien

Verstop u niet achter uw toetsenbord

Inderdaad, tegenwoordig regelen en doen we van alles online. Daarbij vergeten we wel eens de kracht van een ouderwets kopje koffie, oftewel een face-to-face gesprek. Zijn er mensen in uw directe netwerk die u kunnen introduceren? Nodig hen uit voor een kop koffie en begin de conversatie.

Work smart, not hard 

Velen hebben de neiging om op zoveel mogelijk functies te reageren, vooral wanneer het solliciteren nog niet heeft geresulteerd in interviews

Probeer een meer gebalanceerde benadering waarin u ook tijd maakt voor ontspanning en aan de slag gaat wanneer u scherp bent. Besteed tijd aan kwalitatieve sollicitaties, wees zo actief mogelijk online en gebruik en breid uw netwerk uit met de juiste contacten. telefoon niet rinkelen. De zoektocht naar een nieuwe uitdaging gaat niet altijd over rozen.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block carrièreplan training

Free cv template

We developed a free resume template for you to download.