High-tech

High-tech vacatures

De vraag naar hooggekwalificeerde high-tech specialisten is groot en zal, kijkend naar de technologische ontwikkelingen en de verwachting op middellange en lange termijn, onverminderd toenemen.

High-tech vacatures - Hays.nl

Het aanbod van Nederlandse specialisten is schaars, en de instroom van nieuw talent is onvoldoende om de tekorten aan te vullen.

Overheid, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in Nederland zullen in de toekomst nog nauwer moeten samenwerken, om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan en professionals enthousiast te maken voor high-tech vacatures.

Door de internationalisering van de arbeidsmarkt is het voor ondernemingen echter belangrijk dat ze op kortere termijn klaar zijn voor het aannemen van buitenlands talent. Denk aan het aanpassen van arbeidsvoorwaarden en meedenken over emigratie. Kandidaten in het buitenland kijken anders naar de inhoud van de aanbieding. Het laten overkomen van familie, hulp bij het aanvragen van een verblijfsvergunning of werkvergunning en verhuiskosten, maar ook algemene informatie over Nederland kunnen van doorslaggevende waarde zijn.

Hoe maak je kans op een baan in high-tech?

Hieronder geven wij 3 tips die de kans vergroten om in een high-tech baan te kunnen starten.

Soft skills gevraagd bij high-tech vacatures

De meeste high-tech vacatures bij High-Tech Semiconductors zijn momenteel Embedded Software engineers en Digital IC Verification engineers.

Van een technische omgeving wordt vaak gedacht dat het enkel draait om hard skills. Echter, we zien dat soft skills, zoals samenwerken, communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen, steeds belangrijker worden.

Managers kijken tegenwoording of iemand goed past in het team en werkomgeving. Als een kandidaat communicatief vaardig en leergierig is, dan wordt dat gezien.

Denk aan bijscholing

De technologische ontwikkelingen gaan snel en dat betekent dat bijscholing nodig is. Het is dus van belang dat je als kandidaat op de hoogte blijft van alles wat er binnen het vakgebied gebeurt, dit deelt met je collega’s en je openstelt voor bijscholing.

Ons advies is om je op vakliteratuur te abonneren, naar congressen en lezingen te gaan en je aan te melden bij een passende Linkedin groep.

Ook relevante hobbies zijn van belang

Een ontwikkeling die wij zien is dat kandidaten, en dan met name de starters, naast een goede cijferlijst ook relevante hobby’s moeten hebben.

Je moet dus kunnen aantonen dat je dat wat je doet ook echt leuk vindt. Deze eis weegt zelfs zwaar mee in het selectieproces. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van apps, programmeren, en coding. Heb je deze hobby, en heb je de vaardigheden om het uit te voeren? Zet het op je cv.

Kandidaten met meerdere jaren werkervaring moeten zich gespecialiseerd hebben, maar wel allround inzetbaar blijven. Dit lijkt elkaar tegen te spreken maar geeft wel goed weer hoe de markt in elkaar zit.

Doordat processen opgeknipt worden tot kleine deelprocessen werk je met veel specialisten aan een project. Je moet specialist zijn van jouw deelproces, maar het grotere geheel nog wel zien. Kun je dat goed verwoorden, of terug laten komen op je cv, dan heeft dat zeker meerwaarde bij je sollicitatie naar high-tech vacatures.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

Usp's kandidaten

Waarom kandidaten voor Hays kiezen

Waarom mensen voor Hays kiezen