block SFMC download hj 17

Download uw Hays Journal

  • Met het downloaden van dit rapport geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

Eenzaamheid herkennen

Eenzaamheid herkennen op de werkvloer
Laat technologie ons eenzamer voelen?

In ons werk zijn we door alle communicatiemiddelen meer met elkaar verbonden dan ooit. Inmiddels spenderen we maar liefst de helft van onze werkdag aan het communiceren door middel van technologie, en niet op de persoonlijke manier. Daarmee zien we de andere zijde van de technologische medaille, namelijk een gevoel van eenzaamheid.

Eenzaamheid herkennen op de werkvloer - Hays.nlVerschenen in de Hays Journal 17

Wij vroegen CEO’s en HR professionals werkzaam bij bedrijven als LinkedIn, Health Assured en The HR Lounge naar hun visie op de mogelijkheden van digitale communicatie en eenzaamheid op de werkvloer. Hoe kunnen organisaties ervoor zorgen dat niemand zich geïsoleerd voelt en wat doet eenzaamheid met werknemers?

Eenzaamheid herkennen en actie ondernemen

Uit onderzoek blijkt dat het op afstand werken vele voordelen oplevert. Denk aan het besparen van reistijd, het kunnen focussen op een belangrijke taak dat veel aandacht vraagt of efficiënter werken. Daarentegen blijkt ook dat een lange periode van thuiswerken het gevoel van eenzaamheid of afzondering wordt ervaren. HR professionals van verschillende organisaties belichten de voordelen van het digitale communiceren, en de keerzijde ervan.

Mensen zijn sociale wezens

Het gevoel van inclusie, dat je bij een groep hoort is een primitieve behoefte. Met het digitale tijdperk is het echter gemakkelijker geworden om je te verstoppen achter je computer. Werkt technologie het in de hand dat we ons meer afgezonderd gaan voelen dan eerst?
 

Lees het hele artikel in de Hays Journal 17

 

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.

Block SFMC contact fomr

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.
  •  
  • Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.