block SFMC download hj 17

Download uw Hays Journal

  • Met het downloaden van dit rapport geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid welke uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

Interne influencers

Interne influencers als merkambassadeurs voor uw werkgeversmerk

We kennen allemaal de zogenaamde influencers met honderden volgers op social media. Een ontwikkeling op gebied van marketing waar vele merken vandaag de dag gebruik van maken. De gedachte achter influencermarketing is dat de afzender van de boodschap niet het merk, maar iémand is die dichtbij u als ontvanger staat.

Interne influencers - Hays.nl
Verschenen in de Hays Journal 17

Goede merkambassadeurs kunnen een bron zijn van eerlijke en authentieke reviews over een product of dienst, in tegenstelling tot ‘traditionele reclame’ waarbij het merk in feite preekt voor eigen parochie.

Samenwerken met merkambassadeurs (of influencers): het is een kans voor organisaties als het gaat om employer branding. Sommige organisaties wijzen ‘interne influencers’ aan om interne betrokkenheid te genereren, veranderingen in de organisatie soepeler te laten verlopen en het aantrekken van nieuw talent.

Grote organisaties als Marks & Spencer, Tesco Bank en BASF delen hun ervaringen met zogenaamde interne influencers. Hoe herkent u potentiële influencers onder werknemers, en op welke manier kunnen zij helpen bij het aantrekken en behouden van talenten? Hoe kunnen interne influencers op een authentieke manier uw stem intern en extern uitdragen?

En, welke eerste stappen kunt u zetten wanneer u aan uw employer brand wilt werken met interne influencers?
 

Lees het hele artikel in de Hays Journal 17

 

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.