carrièretips voor financiële professionals

3 carrièretips voor financiële professionals

De financiële sector ligt onder een vergrootglas. Toenemende transparantie is cruciaal om vertrouwen terug te winnen. Dat gaat verder dan heldere organisatieprocessen. Van professionals in de branche wordt gevraagd dat zij inzicht geven in hun handelen. In een wereld waarin iedereen meekijkt, zijn transparante professionals in het voordeel.

Carrièretips voor de financiele professional - Hays.nl

Sinds de diverse crises en schandalen in de financiële wereld, is de roep vanuit de samenleving om meer transparantie groot. Een trend die niet afzwakt, maar eerder sterker wordt. Dit is al jaren zichtbaar op organisatieniveau: bedrijven worden aangespoord om intern beter samen te werken ten gunste van de klant. En heel duidelijk te maken volgens welke processen ze werken. Digitalisering en online dienstverlening versterkt dit nog meer.

Screening social media

Niet alleen van bedrijven wordt verwacht dat ze transparant werken, deze vraag komt steeds vaker op een persoonlijk niveau terecht: bij de professional zelf. Werk en privé raken meer en meer met elkaar vervlochten. Waar tot voor kort voor een sollicitatie zijdelings social media profielen werden gecheckt, zie je nu dat de LinkedIn-, Twitter- en Facebookaccounts van de kandidaten grondig worden bekeken. Als vast onderdeel van een screening. Wat kandidaten daar laten zien, kan hun carrière maken of breken.

3 carrièretips

In onze online wereld is veel persoonlijke informatie zichtbaar voor iedereen. Wij geven drie carrièretips:

carrièretips finance professional - Hays.nl

Toekomst = transparant

Een transparante levenswijze, zowel off- als online, wordt steeds meer een vereiste voor ambitieuze professionals. Een mogelijkheid om op een heldere manier verantwoording af te leggen over je resultaten en te laten zien wie je bent en waar je voor staat. En dat wordt in de komende jaren alleen maar meer. De toekomst is transparant.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.