Stage bij Hays

Stage bij Hays

Elk semester zien we bij Hays weer een aantal nieuwe gezichten op de werkvloer; studenten die bij Hays ervaring opdoen in de wereld van recruitment om hun meewerk- of afstudeerstage te volbrengen.

Stage bij Hays

Als stagiair bij Hays kom je terecht in een professionele, internationale omgeving waarin je enorm veel aspecten van recruitment in de praktijk ervaart.

De eerste weken als stagiair

De eerste week als stagiair staat in het teken van training, en daarbij horen veel nieuwe indrukken. De nieuwe lichting ervaart de eerste week vaak als zeer intensief, maar tegelijkertijd ook als zeer leerzaam.

"De interesse en openheid die de consultants toonden zijn mij het meest bijgebleven, waardoor ik me al snel thuis voelde in het team." vertelt Melissa op de Weegh, stagiair op de afdeling IT.

Verantwoordelijkheden tijdens je stage

Stagiairs bij Hays krijgen een goede dosis verantwoordelijkheid in combinatie met de juiste begeleiding. De meeste stagiairs bij Hays komen terecht in een recruitmentteam, waarin zij ondersteuning bieden bij:

  • het zoeken naar kandidaten
  • de pre-screening van kandidaten
  • het verzamelen van nieuwe leads
  • het afnemen van intakegesprekken
  • het bijwonen van klantbezoeken
  • het schrijven van vacatureteksten

Dat deze verantwoordelijkheden tot successen kunnen leiden toont Melissa aan. Binnen een paar maanden heeft ze twee kandidaten aan de volgende professionele uitdaging geholpen; een prachtig resultaat.

"De waardering vanuit Hays en de kandidaat zijn enorm motiverend", zo geeft ze aan.

Er zijn ook valkuilen: ‘Ik raad aan om met je begeleider goed af te spreken welke dagen je aan je onderzoek gaat werken. Het is belangrijk dat je dan ook écht aan je onderzoek werkt, want als je dat aan het begin niet doet, ben je later veel tijd kwijt. Dat is voor zowel Hays als de stagiair niet handig."

Wat zijn leerpunten tijdens je stage?

"Binnen Hays heb ik me vooral gericht op de competenties: samenwerken, professionaliseren en communiceren. Daarin heb ik mijzelf erg sterk ontwikkeld in de competentie communicatie, op het gebied van overtuigingskracht en inlevingsvermogen. Tijdens gesprekken met kandidaten heb ik gemerkt dat het luisteren naar hun wensen tot positieve resultaten leidt. Daarnaast bouw je een langdurige relatie op met de kandidaat." geeft Melissa aan.

Tips voor een succesvolle stage

"Mijn tip is om de belangrijkste dingen die de kandidaat zegt, zoals eisen en verwachtingen, goed te noteren. Wanneer je de gegevens goed documenteert kun je dit op een later moment terughalen en weet je meteen wie je moet bereiken wanneer er een passende vacature vrijkomt.

Een andere tip: goed luisteren naar je begeleider en doorvragen." zegt Melissa.

Waarom een stage bij Hays?

Voor studenten die zich persoonlijk willen ontwikkelen en meerdere markten willen leren kennen, is een stage bij Hays zeker een aanrader. Je krijgt veel te maken met professionals en hierdoor leer je anders te communiceren en een bepaalde houding aan te houden die past bij het werk.

Interesse in een stage bij Hays?

Binnen je stageperiode krijg je een heel afwisselend takenpakket. De persoon die past in dit profiel is een echte teamspeler en een expert in multitasking.

Je komt als stagiair bij Hays terecht in een dynamisch en commercieel team van spontane professionals, met een informele sfeer en open communicatie. Een flinke dosis humor en leergierigheid is zeker op zijn plaats.

Daarnaast draag je stiptheid hoog in het vaandel en ben je altijd integer en professioneel in je communicatie naar kandidaten, klanten en collega’s.

Als je interesse hebt om stage bij ons te komen lopen, stuur ons dan je cv of bel 013-5910160. Tot dan!

block ik wil stage lopen bij hays

Ja, ik wil stage lopen bij Hays

Wil je stage lopen bij Hays? Stuur ons dan je cv of bekijk welke stageplekken wij momenteel open hebben staan.

block gptw

Ontmoet je collega's

Ontmoet je collega's | Hays Great Place to Work

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl