block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

Waarom de IT Consultant een meerwaarde heeft voor u als kandidaat

Waarom de IT Consultant een meerwaarde heeft voor u als kandidaat

Hoewel er genoeg opties voor u als IT’er zijn, toont de markt aan dat soft-skills, zoals communicatieve vaardigheden, samenwerken en aanpassingsvermogen, steeds belangrijker worden. Mede op dit punt kunnen de recruitment consultants het verschil maken door uw hard en soft skills te vertalen en de perfecte uitdaging bij de juiste organisatie voor u te vinden.

Toegevoegde waarde van een recruitment consultant - Hays.nl

In de ongelooflijk snel veranderende IT markt is het van belang om een goed overzicht te houden en de juiste uitdagingen te vinden, om er zo voor te zorgen dat de perfecte match tussen werknemer en werkgever gemaakt kan worden. De nieuwsberichten over de mogelijkheden van IT’ers vliegen u om de oren en daarbij is het niet vreemd dat veel mensen denken dat een goede match tussen werknemer en werkgever makkelijk en snel gevonden is, maar daar komt meer bij kijken dan u denkt.

In dit artikel leest u waarom de IT-consultant een meerwaarde heeft voor u als kandidaat.

Afstemmen van de hard en soft skills

In de IT Heartbeat was al te lezen dat het stereotype beeld van de IT'er,  die in de kelder van het gebouw zijn of haar werk doet, natuurlijk al lang achterhaald is. Tegenwoordig is er een toenemende vraag naar IT’ers met sociale skills, zoals communicatieve vaardigheden, vermogen om samen te werken en aanpassingsvermogen.  Hoewel de hard skills van IT’ers vaak duidelijk aanwezig zijn, is een goede samenwerking met nieuwe collega’s niet altijd vanzelfsprekend omdat de sociale skills niet altijd passen bij de organisatie. Het vinden van de juiste match, waarbij zowel de hard als de soft skills in acht worden genomen, is een onderdeel van de toegevoegde waarde die de IT Consultant heeft.

Consultants bereiden u optimaal voor

Meer dan ooit is het enorm belangrijk om goed voorbereid te zijn. De IT Consultant ziet dagelijks enorm veel cv’s en neemt veel gesprekken af bij kandidaten. De ervaring van de consultant en de tips en tricks voor uw cv en sollicitatiegesprek of de contractonderhandelingen zijn daardoor zeer waardevol voor u als IT’er. In het onlangs verschenen artikel over het profileren als IT’er is onder andere te lezen hoe het cv kan worden opgebouwd, waarbij te zien is dat ook hierin de soft-skills hun intrede doen. De consultants hebben een grote meerwaarde met hun adviserende rol in de manier waarop u uw cv opbouwt.

De connecties van de consultant verruimen uw netwerk

De IT Consultants beschikken over een enorm netwerk, iets dat erg nuttig kan zijn in uw zoektocht naar de perfecte match. De ruime ervaring van de consultant met verschillende bedrijven en de kennis van het werkveld zorgen voor meer mogelijkheden. Mocht de deal onverhoopt toch afketsen zorgt het netwerk van de consultant voor een volgende mogelijkheid. De consultant heeft dan reeds ervaring met uw wensen en kan deze afstemmen op zijn of haar netwerk.

Door het warme netwerk dat de consultant heeft, is deze ook in staat om een extra ‘push’ te geven aan de werkgever. Doordat u en de consultant elkaar al iets langer kennen, is de consultant in staat om de werkgever te overtuigen van uw mogelijkheden.

Zicht op toekomstige vacatures

Door het reeds gelegde contact van de consultant met veel bedrijven heeft deze inzicht in welke functies er binnenkort vacant worden. Dit betekent concreet dat de consultant meer mogelijkheden biedt om tot de juiste match te komen.

Al met al heeft de IT Consultant dus veel USP’s waar u als IT’er vrijblijvend gebruik van kunt maken. 

Bookmark icons

|

block zoek vacatures

Finding your next job

We believe the right job can change your life.

block volg hays op social

Are we already connected?

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl