Managed Service Provider (MSP)

DE VOORDELEN VAN EEN MSP: EEN AGILE PERSONEELSBESTAND CREËREN

Je hoeft geen groot bedrijf te zijn om te profiteren van een Managed Service Programme (MSP)-provider om ervoor te zorgen dat je het meeste voordeel en efficiëntie haalt uit de flexibiliteit van je personeelsbestand.

Een misvatting is dat alleen grote bedrijven een MSP-provider kunnen inschakelen. Maar de vraag naar Managed Services komt steeds meer van zowel kleine als middelgrote bedrijven. Dit komt door de verbeterde toegankelijkheid, technologische verbeteringen en flexibiliteit van MSP's in onze snel veranderende zakelijke omgeving.

Als het programma voor tijdelijk personeel effectief wordt geïmplementeerd, biedt het dezelfde mogelijkheden en voordelen voor een MKB-bedrijf als voor een grote organisatie.

 
 
 

WAT IS MSP?

Uw tijdelijk of extern personeel is essentieel voor het succes van uw organisatie. Het werven van tijdelijk talent kost tijd en geld, en met de aantrekkende economie wordt de schaarste aan kandidaten steeds groter. Daarnaast is het inhuren van zelfstandige professionals (freelancers) onderhevig aan regelgeving onder de Wet DBA. Hays biedt met haar MSP diensten een complete oplossing voor uw recruitment uitdagingen op het gebied van flexibele inhuur.

Met een MSP-oplossing sluit een werkgever één contract af met een uitbestede dienstverlener om zijn tijdelijke, contractuele personeelsbestand te beheren. Het MSP-team bevindt zich tussen interne inkoop- of wervingsmanagers en wervingsbureaus die contractanten en tijdelijke personeelsoplossingen leveren.

Een Managed Service Provider, of MSP, betekent dat de planning, werving, selectie, het beheer van leveranciers en het naleven van de regels voor tijdelijk personeel (zelfstandigen, uitzendkrachten, gedetacheerden, enz.) en alle gerelateerde activiteiten op een externe basis worden beheerd.

Alle externe, tijdelijke personeelsaanvragen, leverancierscontacten, administratieve afhandeling en budgetbewaking worden beheerd en gecontroleerd door de partij die de MSP levert. De belangrijkste toegevoegde waarde van een MSP zijn kostenbesparingen, procesoptimalisatie en -inzicht, compliance en het aantrekken van en toegang krijgen tot het beste tijdelijke talent.

De MSP is neutraal en houdt rekening met alle belanghebbenden zoals inhuurmanagers, technologie en systemen van leveranciers om een gelijk speelveld te creëren voor concurrerende leveranciers, wat resulteert in de beste service tegen een concurrerende prijs.

MSP-oplossingen zijn de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden in de complexe wereld van de werving en selectie vanwege de tijd- en kostenbesparingen, waarbij rekening wordt gehouden met vaardigheden, kosten en trends.
 

BELANGRIJKE KENMERKEN VAN EEN MSP-AANBIEDER

1. Bewezen ervaring, betrokken medewerkers en de juiste technologie en processen om maximale waarde voor uw bedrijf te garanderen.

2. Een effectief netwerk van leveranciersrelaties en een efficiënt supply management systeem.

3. Een gebruiksvriendelijk technologieplatform zoals een Vendor Management System (VMS) om toezicht te houden op uw volledige tijdelijke personeelsbestand.

4. De mogelijkheid om marktintelligentie en kostenbesparende initiatieven te creëren en aan te sturen.

5. Een goed gedefinieerd autorisatieproces dat alle relevante kosten vastlegt en niet alleen het personeelsbestand.
 

VOORDELEN VAN UW MSP

Een MSP maximaliseert de waarde van leveranciers en de toegang tot het beste tijdelijke talent, inclusief experts die echt waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf. Het helpt ook om kosten te besparen, wetgeving toe te passen en tijdelijk talent af te stemmen op de bredere strategie.

• Tijd- en kostenbesparingen Gestroomlijnde processen om zowel de aanwervingstijd als de kosten voor de aanwervende managers te verminderen.
 
• Beheer van leveranciers op basis van de meest relevante factoren voor u zoals de kwaliteit van de kandidaten en snellere doorlooptijd van inhuur
 
• Risico vermindering Implementeren van gecontroleerde en gestandaardiseerde processen om de risico's te verminderen die betrekking hebben op aankoop en inhuur.
 
• Voorselectie en een soepele on- en off boarding van externe inhuur door Hays.
 
• Volledige compliance op het gebied van tijdelijke inhuur zoals; aansprakelijkheid, Pre Employment Screening (PES), Wet DBA en interne richtlijnen op het gebied van bijvoorbeeld intellectual property en veiligheid.
 
• Resource desk on-site Er wordt door Hays, vaak on-site, een Inhuur Desk opgezet met zeer ervaren specialisten in uw sector. Hays sluit overeenkomsten met preferred suppliers en beheert de strategische vendor-relaties namens de klant.
 

HOE EEN MSP DE KOSTEN KAN VERLAGEN

MSP's onderhandelen over tarieven en passen wetgeving toe, zoals wet DBA. Tarievenbenchmarks houden tarieven concurrerend, terwijl onze gegevensanalyse trends volgt. Interne administratiekosten vervallen door middel van standarisatie en u betaalt altijd de meest actuele prijs voor de beste externe kandidaat.

TIJDELIJK TALENT ONDERDEEL MAKEN VAN UW PERSONEELSSTRATEGIE 

Een MSP ondersteunt een holistische personeelsstrategie.

Bedrijven hebben zelden de tijd of de middelen om hun tijdelijk personeel op te nemen in strategische plannen. Door een MSP te integreren, krijgt u direct inzicht en hoogwaardige informatie voor onderbouwde beslissingen.

DATA ALS BASIS VOOR ACTIE

Data-analyse staat centraal bij een MSP-oplossing. Een ingericht VMS (Vendor Management System) toont actueel inzicht in uw tijdelijke personeelsbestand en de kosten daarvan, zowel de huidige als de toekomstige. Verder maakt Hays intelligente dashboards op maat voor een overzicht van uw programma op maand- en kwartaalbasis en we interpreteren gegevens voor de middellange en lange termijn om trends en kansen te identificeren voor strategische beslissingen en verbeteringen.
 

VOLGENDE STAPPEN VOOR UW ORGANISATIE 

Complexiteit vraagt om wendbaarheid. Een MSP maakt gebruik van robuuste gegevens, diepgaande kennis van de markt en goed ontwikkelde expertise om u te helpen snel de juiste beslissing te nemen. Neem vandaag nog contact op met het team van Hays en ontdek de waarde die wij toevoegen als uw levenslange partner.
 

WAAROM HAYS?

Al meer dan 20 jaar biedt Hays wereldwijd innovatieve recruitment oplossingen op maat aan middelgrote en grote organisaties. Onze ruime ervaring op het gebied van outsourced recruitment stelt ons in staat om bij elke uitdaging snel tot de kern van de zaak door te dringen, pijnpunten te definiëren en intelligente oplossingen op maat te leveren.

ALS JE DIT ARTIKEL NUTTIG VOND, VIND JE DE ONDERSTAANDE MISSCHIEN OOK INTERESSANT:

Veelgestelde vragen over Managed Service Provider

Flexwoordenboek met alle afkortingen en begrippen

 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block contingent workfoce survey

Hoe goed heeft u uw flexibele inhuur op de rit?

Met dit korte onderzoek krijgt u snel inzicht of er ruimte nodig is voor verbetering.