RPO FAQ's

Veelgestelde vragen over Recruitment Process Outsurcing (RPO)

Heeft u vragen over recruitment process outsourcing (RPO)? Lees hier alle veelgestelde vragen over RPO.

Wat is Recruitment Process Outsourcing (RPO)?

Recruitment Process Outsourcing (RPO) is het uitbesteden van de recruitment voor uw vaste personeel aan een externe partij. Het is een onderdeel van Outsourced Recruitment. Ook is het mogelijk om de gehele recruitmentafdeling uit te besteden naar een externe partij, zoals HAYS.

Wat zijn de voordelen van het outsourcen van recruitment?

Het outsourcen van uw recruitment biedt legio voordelen voor u en uw organisatie. De belangrijkste voordelen zijn; schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparing, verbeterende toegang tot specifieke kandidaten/doelgroep en het verhogen van Employer Branding.  In het artikel Recruitment Outsourcing – De Voordelen wordt dieper ingegaan op de voordelen die Recruitment Outsourcing u en uw organisatie bieden.

Kan ik ook een gedeelte van mijn recruitment proces outsourcen?

Ja, het is ook mogelijk om een gedeelte van uw recruitmentproces te outsourcen. Onze aanpak is modulair opgebouwd, wat betekent dat men ook alleen individuele onderdelen van het proces kan outsourcen naar HAYS, bijvoorbeeld 'Sourcing' en 'Screening'.

Welke typen Outsourced Recruitment oplossingen worden in de markt gehanteerd?

De volgende vier verschillende typen oplossingen worden voor Outsourced Recruitment gehanteerd:

  • Interim recruiter of RaaS (Recruitment as a Service): U beschikt direct over extra capaciteit voor uw recruitmentafdeling door het plaatsen van een interim (RPO) recruiter binnen uw bestaande recruitmentteam.
  • Project RPO: Voor een specifieke recruitmentopdracht wordt gebruik gemaakt van outsourcing. U kunt hierbij denken aan een vaste functiegroep met vaste tijdlijnen, resultaten, en een duidelijke kop en staart.
  • Hybride RPO: Het gebruik van outsourcing voor een specifiek onderdeel van uw recruitmentproces door een RPO specialist, bijvoorbeeld voor sourcing, screening of onboard activiteiten.
  • Full Service RPO: Hierbij is sprake van volledige recruitment outsourcing. U kunt hierbij denken aan activiteiten die betrekking hebben op planning tot aan onboarding en offboarding naar een RPO partij.

Zit bij een RPO-programma altijd een recruiter onsite (recruiter op locatie)?

Nee, afhankelijk van de oplossing en de behoefte kan een RPO zowel onsite als offsite worden ingericht. Ook is een hybride oplossing mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van outsourcing voor alleen een specifiek onderdeel van het recruitment proces binnen uw organisatie naar een RPO specialist.

Werken jullie met een eigen ATS/CRM systeem?

We werken zowel met ons eigen ATS/CRM systeem OneTouch en partner Talentlink van Lumesse alsook met op maat geselecteerde ATS/CRM systemen, afhankelijk van uw behoefte en oplossing. 

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.
 

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.