Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Meer informatie.

Don't be any <BODY>
Be the </HEAD>

Voordelen IT Contracting via hays
Terwijl het aantal IT Contracting opdrachten in Europa blijft groeien en steeds meer IT specialisten de weg naar Contracting omarmen, is het bezitten van grondige vakkennis volgens Hays dé sleutel tot het veiligstellen van top opdrachten.

Als IT Contractor biedt je je expertise aan vanuit verschillende juridische contractsvormen bijvoorbeeld als zzp’er, als internationale kenniswerker, vanuit een dienstverband bij een consultancy of desgewenst op detacheringsbasis in dienst bij Hays. Maar altijd wordt de basis gevormd door snelle inzetbaarheid, expertise en flexibiliteit. Hays vormt de schakel tussen opdrachtgevers en de contractor: we hebben een uitstekend internationaal netwerk en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Daan Stolp, Teamleider IT Contracting Hays Nederland verteld: “De markt van IT Contracting heeft zeker in de tweede helft van 2014 een opleving gehad en wij merken dat niche specialisten erg gewild zijn bij de opdrachtgever. Organisaties zijn nog steeds erg selectief wat betreft flexibele inhuur en de belangrijkste eigenschappen waar zij naar op zoek zijn is het hebben van grondige vakkennis en strategische vaardigheden.”

(Vak)kennis is macht

Kennis wordt niet alleen beperkt tot professionele en sociale vaardigheden. De IT Contractor van vandaag dient naast een commerciële focus ook globalminded te zijn. Organisaties zijn specifiek op zoek naar personen die de strategische transformatie en globalisatie van hun diensten kunnen ondersteunen.

Banking, Logistiek en Pharma zijn in Nederland de drie sectoren met de grootste vraag naar IT Contractors. Stolp legt uit, “Deze drie sectoren zijn erg belangrijk voor ons, met de financiële instanties die veel waarde hechten aan cyberveiligheid, wat erg uitdagend kan zijn. Andere belangrijke vaardigheden voor banen in IT Contracting betreffen cloud diensten, waar een grote vraag naar is, en niet te vergeten de mobiele application gekte (IOS, Android, Java).”

Verkleinen van de kloof

Eén van de uitdagingen in de Nederlandse economie is het verkleinen van de kloof tussen de vaardigheden die gevraagd worden bij organisaties en wat het onderwijssysteem levert. Dit is vooral relevant op het gebied van cloud services en mobiele services. Terwijl wereldwijd geprobeerd wordt deze kloof te verkleinen, “is het noodzakelijk dat organisaties en het onderwijssysteem meer met elkaar samenwerken”.

Kortom, het overheersende bericht is dat als je je vakkennis kan demonsteren en een bijdrage kan leveren in de global business, de mooiste IT Contracting projecten op je af zullen komen. En daarbij horen natuurlijk ook hogere salarissen en aantrekkelijke contracten.

IT Contracting via Hays – uw voordelen als contractor

Hays werkt op basis van een persoonlijke relatie

U krijgt één van onze recruiting experts als contactpersoon. Hij of zij kent u persoonlijk en is daardoor in staat om snel te schakelen bij het binnenkomen van een nieuwe opdracht. Wij kijken naar uw vakkennis én naar uw persoonlijkheid.

Begeleiding van de startende zzp’er

Bent u een startende zzp’er en heeft u vragen over welke stappen u moet ondernemen? Welke papieren aangevraagd moeten worden of hoe u als zzp’er straks verloond gaat worden? Of wilt u advies over hoe u uw carriere een boost kunt geven? Uw persoonlijke recruiting expert gaat graag met u in gesprek. Een lease-auto bij start van uw eerste opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Begeleiding tijdens projectmatig werken

Tijdens de opdracht hebben wij regelmatig contact met u en met de opdrachtgever. Hays fungeert als sparringpartner voor beiden partijen en adviseert waar nodig. Bij eventuele problemen kunt u bij uw persoonlijke recruiting expert terecht.

Directe uitbetaling

Hays is een beursgenoteerde wereldmarktleider. Onze stabiele financiele positie maakt dat wij u een spoedige uitbetaling kunnen garanderen. De betalingstermijn staat los van de betalingscondities van onze opdrachtgever.

Concurrentiegevoelige markt

De markt voor interim professionals is competitief, kennis van de markt en snel en doortastend handelen zijn essentieel voor het acquireren van projecten. Uw Hays recruiting expert kent uw markt en draagt zorg voor de onderhandelingen met uw nieuwe opdrachtgever.

Toegang tot het Hays netwerk

Als een van de marktleiders in de gespecialiseerde werving & selectie heeft Hays een uitstekend netwerk. Onze recruiting experts zijn in staat u te introduceren bij opdrachtgevers in vele sectoren door heel Nederland.

Verrijking van uw cv

Op projectbasis binnen verschillende organisaties werken levert u veel kennis en brede ervaring op. Uw profiel zal na iedere opdracht aantrekkelijker worden voor een volgende werkgever.

Permanente positie

Indien uw voorkeur uiteindelijk uitgaat naar vast contract, kunt u daaraan voorafgaand in een tijdelijke functie of een functie op projectbasis het niveau van uw specifieke vaardigheden op peil houden of verbeteren. Dit vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt.

Bent u een IT Contractor op zoek naar een volgend project, bekijk ons actuele aanbod in IT Contracting vacatures. Wilt u graag meer informatie of een carrière starten als IT Contractor, neem dan contact op uw expert.

Volg Hays op social media

Zoek vacatures

Wet DBA

Rapport: Soft Skills in IT Contracting