3 redenen om contracting te overwegen

3 redenen om contracting te overwegen

Technologische innovaties zoals het internet en mobiele telefonie hebben nieuwe kansen gecreëerd voor het flexibele werken. Bedrijven maken steeds meer gebruik van contractors om de tekorten aan vaardigheden op het gebied van compliance, IT en cyberveiligheid op te lossen.

IT Contracting iets voor u? - Hays.nl

Een studie van het Amerikaanse softwarebedrijf Intuit voorspelt dat in 2020 de traditionele werkgelegenheid niet langer de norm zal zijn; 40% van de beroepsbevolking zal bestaan uit zzp’ers, contractors, uitzendkrachten en deeltijdwerkers. In 2010 lag dit rond de 25 - 30%.

Is contracting iets voor u?

Of contracting geschikt is voor iemand hangt sterk af van persoonlijke omstandigheden en karakter. Sommige mensen vinden verandering stressvol. Telkens weer opnieuw nieuwe mensen leren kennen, nieuwe processen aanleren en wennen aan een nieuwe omgeving kan voor sommigen lastig zijn.

De druk op contractors om direct te presteren is ook groter. In tegenstelling tot nieuwe werknemers in vaste functies die niet echt productief zullen zijn de eerste drie tot zes maanden.

Daarnaast kan het vermeende gebrek aan financiële stabiliteit ook twijfel brengen. Contractors profiteren niet van betaalde vakantiedagen en andere zakelijke voordelen zoals ziektekostenverzekering en pensioen, hoewel hun veel hogere netto inkomen deze voordelen meer dan compenseert.

Wilt u er achter komen of u geschikt bent voor contracting?
In het artikel 6 vragen die u uzelf moet stellen komt u er achter of IT Contracting bij u past.

Hoe dan ook; het is duidelijk dat contracting steeds meer aan populariteit wint.

Wat zijn 3 redenen om contracting te overwergen?

1. Flexibiliteit en variatie

Contractors kunnen hun eigen klanten en opdrachten kiezen en regelmatig veranderen. Het biedt hen ook de kans om te ontdekken hoe een bedrijf werkt en of het hen bevalt voordat ze beslissen om er in vast dienstverband te gaan werken.

Een contractor die bij een grote investeringsbank werkt vertelt: “Het vinden van de juiste vaste baan duurt veel langer dan ik verwacht had. Contracting is een goede manier om me niet te committeren aan iets blijvends wat me in de verkeerde carrièrerichting duwt.”

2. Toegenomen verdiensten

De financiële voordelen zijn ook aantrekkelijk vooral in een tijd waarin de vergoeding nog een inhaalslag moet maken ten opzichte van pre-kredietcrisis niveaus, “Er is dus veel minder stimulans om te werken in een vaste functie ten opzichte van een eenmalige jaarlijkse discretionaire betaling.”

Daar komt nog bij dat naast hogere dagtarieven de belastingstatus van contractors hen ook nog in staat stelt om netto aanzienlijk veel meer te verdienen dan werknemers in vaste banen. In sommige landen kunnen contractors ook aanspraak maken op reis- en verblijfkosten en deze verrekenen met hun aanslagbiljet.

3. Betere balans tussen werk en privé

Contractors kunnen een contract voor een heel jaar hebben of vrij nemen wanneer zij dit willen. Toegenomen verdiensten maken het mogelijk om vrij te nemen in de schoolvakanties, nieuwe vaardigheden aan te leren of tijd aan hobby’s te besteden.

Een contractor vertelt dat de contracting-tarieven hem in staat stellen om het equivalent te verdienen van een jaarsalaris in zes maanden. Dit geeft hem de kans om de resterende zes maanden van het jaar aan andere interesses te besteden of zich verder persoonlijk te ontwikkelen.

Vind uw IT Contracting vacature of bekijk welke soft skills essentieel zijn binnen IT Contracting.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

Block it contracting werknemer

Meer flexibiliteit in uw carrière?

Voordelen IT Contracting

Veelgestelde vragen contracting

Soft skills binnen IT Contracting

Vind uw IT Contracting vacature

Is IT Contracting iets voor u?

Wet DBA Modelovereenkomst

Usp's kandidaten

Waarom kandidaten voor Hays kiezen

Waarom mensen voor Hays kiezen