Duurzaam succes met een Life Sciences consultant

Duurzaam succes met een Life Sciences consultant

Bij Hays heerst te allen tijde de overtuiging dat specialistische kennis van de markt en ervaring in de sector zorgt voor het optimale resultaat: alleen wanneer de consultant zelf affiniteit, ervaring en kennis in het specialisatiegebied heeft, kan duurzaam succes worden behaald.

Duurzaam succes met een Life Sciences consultant - Hays.nl

 

De Life Sciences-markt is in ontwikkeling en heeft daarom een specialistische aanpak nodig om zowel de kandidaat als de werkgever succesvol van dienst te kunnen zijn op korte en lange termijn. Bedrijven zijn constant op zoek naar de beste kandidaten en deze zijn niet altijd even makkelijk te vinden.

In dit artikel gaan we in op de waarde van de consultants en waarom u daar gebruik van zou moeten maken om zo voortdurend het beste resultaat te behalen.

Advies en begeleiding

De waarde van de Life Sciences-consultants wordt onderstreept door de adviserende en begeleidende rol die hij of zij heeft gedurende het sollicitatieproces. Niet alleen ervaring in de Life Sciences-sector speelt daarbij een rol, maar ook de ervaring in recruitment is daarbij zeer waardevol.

In sommige gevallen zijn de soft-skills van de kandidaat van doorslaggevend belang. De Life Sciences-consultant kan daarbij goed helpen door tips voor het sollicitatiegesprek te geven en door tips te geven die ervoor zorgen dat de werkgever een realistisch beeld krijgt van de kandidaat.

Daarnaast weten de consultants wat het bedrijf in een kandidaat zoekt en wat de kandidaat in een bedrijf zoekt. Door deze verwachtingen goed af te stemmen wordt ervoor gezorgd dat beide partijen worden voorzien in de behoeften.

Maatwerk door kennis, specialisatie en ervaring

Doordat elk teamlid van het Life Sciences-team een achtergrond heeft in de sector waarvoor hij of zij werkt, wordt de kwaliteit gewaarborgd. Maak gebruik van deze kennis en ervaring, niets is zo fijn om als kandidaat te spreken met iemand die echt kennis van zaken heeft en geen gladde praatjes ophoudt. Op deze manier kunt u als kandidaat achter details komen die vaak doorslaggevend zijn.

Er wordt onderscheid gemaakt in drie gebieden, namelijk:

  • Pharma,
  • Biotech en
  • Medical Devices

Alleen wanneer de consultant zelf affiniteit, ervaring en kennis in het specialisatiegebied heeft, kan duurzaam succes worden behaald. Consultants worden dan ook zorgvuldig uitgekozen om waardevol advies te kunnen bieden en samen met de kandidaat naar het beste resultaat te streven.

De Life Sciences-sector is een sector die enorm specialistisch is en daarbij is de kennis en ervaring onmisbaar. De Hays consultants streven ernaar menselijke specialisten te zijn en geen cowboys die te snel een kandidaat in een job willen plaatsen: het bedrijf en de kandidaten moeten perfect op elkaar worden afgestemd om op lange termijn tevredenheid te bereiken, ook bij opdrachten met een korte contractperiode zoals interim opdrachten.

Ontwikkelingen

Door goed op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen in de Life Sciences-markt, hebben de consultants zicht op wat de focus verdient voor u als kandidaat of opdrachtgever. Hierdoor kan de consultant u gericht advies geven om niet alleen op korte, maar ook op lange termijn succes voor de organisatie te kunnen bewerkstelligen.

De laatste trends, zoals Medical 3D printing en Health wearables kunnen niet genegeerd worden en door ook als kandidaat zijnde goed op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen, kunt u ervoor zorgen dat u op lange termijn inspeelt op de ontwikkelingen.

Zelf op zoek?

Bent u zelf op zoek naar een nieuwe uitdaging of bent u op zoek naar geschikte kandidaten? We helpen u graag mee in uw zoektocht. Op onze website staan verschillende vacatures door heel Nederland voor bijvoorbeeld QA-, RA-, R&D- of Clinical-rollen.

Hays geeft daarnaast loopbaanadvies en managementtips.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

  •  
    Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

     

block ik heb een vacature

Ik heb een vacature

Wij geloven dat de juiste kandidaat een organisatie kan veranderen.