Vacature invullen?

Vacature invullen?
Uw gids voor het vinden van talent

U probeert de juiste persoon voor uw vacature te vinden, maar de concurrentie is groot. Voor het talent waar u naar op zoek bent zijn al veel andere kansen beschikbaar. Dus hoe onderscheidt u zich van de rest?
 
 
Focussen op het opbouwen van een duurzame relatie, direct vanaf het begin, helpt u met het aantrekken, en daarna behouden, van de beste van de besten.
 

Uw weg naar succes 

Het onder de loep nemen van het huidige sollicitatieproces, is de sleutel tot het vinden van de juiste persoon. We delen onze tips voor een goed verloop van dit proces, waarbij de ervaring van de kandidaat centraal staat bij elke stap. Deze tips, samen met de downloadbare checklist, laten u zien waar u zich nu bevindt en de gebieden die om verbetering vragen.
 

Succesvol uw vacature invullen begint bij de basis 

De beginselen kent u al, maar een solide basis helpt u op de goede weg. Voorbereidende documenten, samen met tijdige en transparante communicatie, zorgen dat kandidaten soepeler door het proces gaan - en u uw doel sneller zal bereiken.

Advies 

 • Wanneer u adverteert, is de eerste stap naar een positieve ervaring voor de kandidaat, dat zij passen bij de verwachtingen die u heeft van uw ideale medewerker.  De tweede stap is transparant zijn over het salaris. Door hier van het begin af aan duidelijk in te zijn bespaart u tijd voor zowel uzelf als uw sollicitanten. Gebruik onze salariswijzer, of bekijk de Hays Salarisgids voor een inzicht in de gemiddelde salarissen voor uw openstaande vacature.  
   
 • Creëer een schema voor de communicaties die u moet versturen, en wanneer u deze moet verzenden. Zo kunt u plannen wanneer er berichten de deur uit moeten. Want hoe frustrerend is het wanneer je solliciteert en daar vervolgens niets meer op hoort.
   
 • Ontvangt u bergen sollicitaties? U kan een cv template aanbieden, waarbij u de cv’s allemaal in dezelfde opmaak ontvangt, dit maakt het voor u makkelijker om te filteren. Daarnaast helpt het kandidaten met het creëren van een duidelijk cv.

Zoek op de juiste plaatsen 

Om het beste talent te vinden, moet u actief kansen benutten. Simpel gezegd; weten waar u kandidaten kan vinden die op zoek zijn naar werk is belangrijk, echter, als u mensen weet te bereiken én te betrekken die momenteel niet op zoek zijn naar ander werk, dán ontdekt u het beste talent om uw vacature in te vullen.
 

Advies

 • LinkedIn en vacaturesites zijn onontkoombaar bij het adverteren van uw vacature. Maar heeft u wel eens andere sociale fora betreden waar mensen discussiëren over mogelijkheden? Lid worden van groepen en communities gerelateerd aan uw branche, de specifieke rol of de locatie van de vacature, opent nieuwe wegen voor uw zoektocht. De tijd nemen om relaties op te bouwen in de juiste omgeving laat zien dat uw organisatie toegewijd is aan het vinden, en behouden, van talent – en dat het niet alleen om een vacature invullen gaat.
   
 • Krijgt u minder reacties dan u had verwacht? Neem dan geen overhaaste beslissing, maar bekijk of u gemakkelijk iets met de arbeidsvoorwaarden kan doen. Als u meer flexibiliteit kunt bieden in het contracttype of de werkregelingen - vast, tijdelijk, op afstand, hybride, freelance, consulting, op projectbasis of contractueel - heeft u een groter vangnet voor de volgende ronde van uw campagne.

Laat zien wie u echt bent

Komen uw arbeidsvoorwaarden, leer- en ontwikkelmogelijkheden, support voor welzijn en duurzaamheidsinitiatieven overeen met wat uw ideale werknemer wil? Uw Employee Value Proposition - de cultuur binnen uw organisatie, de voordelen die werknemers krijgen en de ondersteuning die u biedt - zal mensen alles vertellen wat ze moeten weten.
 

Advies

 • Het is van essentieel belang dat u uw waarden tijdens het hele sollicitatieproces laat zien - van uw eerste vacature tot uw laatste sollicitatiegesprek. Als u uw Employee Value Proposition door en door kent, bent u voorbereid op alle vragen over werken bij uw organisatie, wat zorgt voor een goede kandidaatervaring. Onderscheid uzelf en u zorgt dat de mensen die perfect bij u passen betrokken raken bij uw werkgeversmerk. 
   
 • Leren en ontwikkelen is een essentieel onderdeel van een loopbaantraject. De behoefte aan nieuwe vaardigheden beperkt zich niet tot slechts één sector – de meeste mensen, overal, hebben hier behoefte aan. Laat de initiatieven die uw organisatie neemt voor loopbaanontwikkeling zien in de functiebeschrijving en bereid voorbeelden van loopbaanontwikkeling voor zodat u dit tijdens het sollicitatiegesprek kunt doornemen. Iedereen die solliciteert weet dan dat u het opbouwen van een loopbaan serieus neemt, meteen vanaf de eerste dag.

Wees inclusief en zonder vooroordelen

De juiste persoon kan uw organisatie veranderen – ongeacht de achtergrond, ervaring en opleiding. Een inclusief sollicitatieproces, zonder vooroordelen is het juiste om te doen.
 

Advies

 • Het gebruik van een ‘blind cv’ beleid, waar persoonlijk identificeerbare informatie, zoals naam, geslacht en leeftijd niet vereist is, is een eenvoudige en effectieve manier om onbewuste vooroordelen uit uw eerste screeningproces te verwijderen. 
   
 • Laat uw beleid en strategieën op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie duidelijk zien in uw functiebeschrijving, tijdens uw sollicitatiegesprekken en in alle documentatie die u verzendt. Door te laten zien dat u zich inzet voor diversiteit, heeft u een grotere kans om de beste mensen te vinden met loyaliteit op de lange termijn.

Klaar voor de volgende stappen 

Nu u zich bewust bent van alles waar u rekening mee moet houden bij een vacature invullen, is het tijd om te inventariseren wat u al goed doet en wat u kan verbeteren. 

Download de checklist om uw route naar succesvolle werving in kaart te brengen of bekijk ons find & engage model dat dieper ingaat op het vinden én behouden van het beste talent.

block form guide to good recruitment

Download hier uw checklist

Recruiting now widget NL

Wanneer u het juiste talent nodig heeft, hebben wij de expertise om u te helpen.

Vacature aanmelden (vrijblijvend)

Block SFMC contact fomr

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek

 •  
  Door dit formulier in te vullen bevestigt u dat u op de hoogte bent van ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat we met uw persoonlijke gegevens doen.

   

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl