Het beste uit jezelf halen

Het beste uit jezelf halen

Je persoonlijke talenten zijn je meest waardevolle eigenschappen als professional. Daarmee onderscheid jij je in de markt. Zo presteer je optimaal en haal je maximaal voldoening uit je baan. Florentine de Beer, Head of Talent & Development bij Hays, over hoe jij het beste uit jezelf kunt halen. En hoe zij dat zelf doet.

Het beste uit jezelf halen - Hays.nlLeestijd: 4 minuten | Door Florentine de Beer - Head of Talent & Development

Wat betekent ‘de beste zijn’ voor jou?

“Optimaal presteren. Ik ben competitief ingesteld: zowel in sport als in werk. Daarom zoek ik continu naar uitdagingen en stel ik duidelijke doelen

Fouten maken mag en is de beste manier om goed en snel te leren. Om van je fouten te kunnen leren is het belangrijk om met regelmaat te reflecteren en te relativeren, juist ook als het niet loopt zoals je in eerste instantie voor ogen had."

“Ik coach op een positieve manier, op de kracht van mensen. Ik ben ervan overtuigd dat je persoonlijke doelen moet stellen die bij je passen en dat je deze pas kunt behalen wanneer je ergens volledig achter staat.

In gesprek met mijn teamleden bepalen we samen de doelstellingen, waarbij we learning on the job ook heel belangrijk vinden.

Het is goed om teamleden te helpen uit hun eigen comfortzone te stappen. Buiten je comfortzone leer je. Daar is vertrouwen voor nodig en daar bouw je aan door te luisteren en jezelf als teamleider kwetsbaar op te stellen."

"WERK AAN DE MINDER STERKE PUNTEN EN WORD DE BESTE IN DATGENE WAAR JE GOED IN BENT"

Nog altijd houdt Florentine feeling met de markt en bemiddelt ze professionals naar de juiste plek op dat moment in hun carrière. “Die voelsprieten in de markt zijn erg belangrijk. Zo weet ik precies welke uitdagingen mijn team tegenkomt, blijf ik in contact met anderen en haal ik ook het beste uit kandidaten.

Ik deel regelmatig mijn eigen ervaringen en luister naar de verhalen van kandidaten. Zo bouw ik een band met hen op en ontstaat er inzicht in hun talenten: ik kijk verder dan hun cv.

Uiteraard ben je als professional altijd zelf verantwoordelijk om het beste uit jezelf te halen. In mijn baan zie ik mezelf vooral als coach die de juiste vragen stelt en de beste randvoorwaarden creëert.”

Waarom wil jij het beste uit talenten halen?

“Het beste uit jezelf halen geeft veel voldoening. Dat ervaar ik zelf dagelijks in mijn werk maar ook tijdens de weg naar waar ik nu als Head of Talent & Development sta.

Persoonlijk laat ik een carrièreplan los. Zo creëer ik ruimte om stil te staan bij successen en om te kijken welke volgende stap te nemen.

“MENSEN KUNNEN VEEL MEER DAN DAT ZE DENKEN”

Ik coach mijn team om nuchter te blijven: relativeer successen maar zeker ook tegenslagen. Mensen kunnen veel meer dan ze denken. Als je maar doelen stelt.

Een doel is een hulpmiddel om je ergens te brengen. Het gaat niet om het doel op zich, dat is een tussenstation naar succes.

Het geeft mij enorm veel energie om talenten door een steile leercurve te helpen. Ik geloof dat dit kan door passie over te brengen en niet te pushen. Leading by example: het zelf laten zien en coachend leidinggeven dus.

Zo probeer ik op een motiverende manier de intrinsieke motivatie van talenten aan te wakkeren. Als dat lukt, geeft dat hen en mij zoveel energie. Dat is een geweldig gevoel."

Hoe doe je dat, het beste uit jezelf halen?

“Door te zorgen voor een goede werk/privé-balans. Ik sport veel en ben body attack en bootcamp instructeur. Sporten houdt me lichamelijk fit, maakt mijn hoofd leeg en zorgt voor een frisse blik.

Daarnaast heb ik een bourgondische levensstijl, lekker genieten. Die twee zaken zorgen er voor dat ik mijn werk los kan laten om er later weer volledig op te focussen.

Een goede nachtrust vind ik ook erg belangrijk. Door op tijd rustmomenten te pakken, kan ik ook in mijn werk excelleren en een stap extra maken.”

“STAP UIT JE COMFORT ZONE”

Ook Florentine pusht zichzelf regelmatig uit haar eigen comfort zone. Haar mantra is dan ook: Wat heb ik te verliezen?. “Je zult zien dat deze mindset je soms veel verder brengt dan dat je in eerste instantie hebt kunnen denken.

Vroeger was ik bijvoorbeeld alles behalve een fan van het spreken voor een groep mensen. Inmiddels sta ik wekelijks body attack les te geven voor een groep van 40 mensen. Dát is wat mij betreft het beste uit jezelf halen: uit je comfort zone stappen, met als doel om te groeien in de dingen waarvan jij in eerste instantie dacht niet zo goed in te zijn.”

Welke boodschap zou je nu aan de vijf jaar jongere versie van jezelf meegeven?

“Vroeger was ik continu bezig met de toekomst. Ik zou nu zeggen: sta ook stil bij je kleine successen. Een succes is niet alleen een mooie match, maar kan ook een fijn gesprek zijn. Verlies je doel niet uit het oog, maar durf ook af en toe los te laten door in het hier en nu te genieten van je successen. Zo kan je het beste uit jezelf halen.”

Block over de schrijvers Florentine

Over de schrijver

Florentine de Beer - Regional Manager Hays Utrecht

Florentine de Beer - Hays.nl Na haar studies middelbare Hotelschool en bachelor International Communication en Media, kwam Florentine de Beer in aanraking met Hays op de Hays Talentendag. Zij startte als consultant en werd enige tijd daarna teamleider. In de nazomer van 2018 opende Hays een nieuw kantoor in Utrecht, waar Florentine Regional Manager werd.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl