Hoe vindt u uw volgende project?

Hoe vindt u uw volgende project?

Uw contract loopt bijna ten einde en het is van cruciaal belang om uw toekomstige inkomsten veilig te stellen, en een constante stroom aan kwalitatief contracting werk binnen te krijgen. Hier moet u geheel niet te licht over denken, dit proces moet altijd doorgaan.

Vind uw volgende project - Hays.nl

Om dit te bereiken moet u werken aan uw sales- en netwerkvaardigheden en misschien zelfs een beroep doen op de professionele diensten van een recruitment organisatie

Wij geven drie belangrijke tips voor het vergaren van een constante stroom aan aanbiedingen om uw werk als IT contractor veilig te stellen.

1. Word een salespersoon

Bedrijven die gebruik maken van contractors zijn tenslotte ‘klanten’, die voor hun zakelijke doeleinden diensten inkopen van een relevante ‘aanbieder’. U bent in deze context de aanbieder, en u moet in staat zijn om uzelf te verkopen aan potentiele klanten. U dient hen te overtuigen úw diensten te kopen, in plaats van de diensten van één van uw concurrenten.

Hoe meer gespecialiseerd uw skills zijn, hoe groter deze uitdaging wordt. Wanneer uw expertise bijvoorbeeld ligt bij een nieuwe technologie of wanneer uw skills alleen gewenst zijn in zeer specifieke stadia van IT projecten, dan kan het lastig zijn om op het juiste moment en op de juiste locatie een opdrachtgever te vinden.

Daarom moet u op zijn minst een paar uur per week reserveren voor sales gerelateerde activiteiten. Doorzoek uw bestaande contacten, zoek op LinkedIn en op websites van bedrijven. Bel recruitment organisaties, hiring managers en decision makers om erachter te komen wanneer zij u mogelijk kunnen gebruiken. Door met hen een relatie op te bouwen, zullen zij eerder aan u denken wanneer zich een kans voordoet.

Blijft ook op de hoogte van nieuws uit de industrie om eventuele mogelijkheden te ontdekken. Wanneer u bijvoorbeeld een Transition Manager bent voor data centra, dan moet u Google notificaties aanzetten voor bedrijfsfusies, aankopen, outsourcing etc.

Idealiter wilt u naar een kleine groep kernklanten toewerken die u regelmatig werk geven. U kunt uw sales activiteiten dan gebruiken om eventuele gaten op te vullen.

2. Bouw uw netwerk

Om een succesvol contractor te zijn moet u een netwerk opbouwen, want hieruit krijgt u tenslotte de meerderheid van uw werk. Deelnemen aan branche-evenementen en lid worden van uw lokale professionele vakgroep is een goede manier om op de hoogte te blijven van marktontwikkelingen. Maar nog belangrijker, u maakt contact met andere contractors en mensen werkzaam in de IT industrie, inclusief recruiters en hiring managers.

Houd contact met collega IT contractors waarmee u in het verleden heeft gewerkt. Zij kunnen een zeer nuttige bron zijn voor potentiele opdrachten. Hiring managers vragen hen vaak om aanbevelingen wanneer zij op zoek zijn naar iemand voor een project. Hieruit blijkt ook hoe belangrijk het is om een positieve indruk achter te laten bij alle betrokkenen van de projecten waaraan u werkt.

Evenals het bouwen van uw offline netwerk, moet u ook werken aan een online netwerk. LinkedIn is een geweldig platform om op professionele basis in contact te komen met anderen en ook om uzelf te promoten. Zorg ervoor dat u uw profiel optimaliseert en duidelijk communiceert wanneer u beschikbaar bent voor een volgend project. Op die manier weten anderen wanneer zij u mogelijk kunnen benaderen.

3. Werk samen met een recruitmentbureau

Van wat u zojuist heeft kunnen lezen begrijpt u dat het sales en netwerk aspect van contracting waarschijnlijk het lastigste gedeelte van het werk gaat zijn. Want u doet tenslotte wat u doet omdat u een IT expert bent, en waarschijnlijk minder plezier beleeft aan het 'koud' bellen.

Daarom kiezen veel contractors ervoor om dit element uit te besteden aan een ervaren recruitmentbureau zoals Hays. Aangezien hun hele businessmodel gebaseerd is op de juiste match tussen kandidaten en beschikbare functies, hebben zij een grote voorsprong ten opzichte van wat een individu zelf kan bereiken.

Bij een grote internationale recruiter zoals Hays, hebben we over de hele wereld duizenden mensen die zich inzetten om u, de kandidaat, te verkopen aan potentiele bedrijven. De schaal en volumes van onze activiteiten betekenen ook dat het voor ons veel makkelijker is om een bedrijf te vinden dat op uw locatie op elk gegeven moment op zoek is naar uw skillset, of zelfs elke locatie over de hele wereld waar u bereid bent te gaan werken.

Bij Hays zijn wij er trots op dat wij onze contractors beveiligde betaling, flexiblele opties en top projecten aanbieden. Maar natuurlijk moet u zorgvuldig de opties die voor u beschikbaar zijn onderzoeken en recruiters kiezen die bekend zijn met uw ervaring en werken op een manier die voldoet aan uw verwachtingen.

Veelgestelde vragen IT Contracting:

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

Block it contracting werknemer

Meer flexibiliteit in uw carrière?

Voordelen IT Contracting

Veelgestelde vragen contracting

Soft skills binnen IT Contracting

Vind uw IT Contracting vacature

Is IT Contracting iets voor u?

Wet DBA Modelovereenkomst

Usp's kandidaten

Waarom kandidaten voor Hays kiezen

Waarom mensen voor Hays kiezen