Wat is IT Contracting?

Wat is IT Contracting?

Eenvoudig gezegd, met IT Contracting biedt een IT professional zijn of haar expertise aan vanuit juridische contractsvormen, bijvoorbeeld als zzp’er. Deze specialisten worden gecontracteerd voor een bepaalde tijd, meestal om te werken aan individuele projecten, in tegenstelling tot personeel dat vast in dienst is.

Wat is IT Contracting - Hays.nl

Ook al is deze definitie eenvoudig, het hebben van een succesvolle carrière als IT Contractor is dat niet.

Wat is IT Contracting?

De defenitie van IT Contracting gaven wij hierboven al, maar er komt meer bij kijken dan alleen het opzetten van een eigen bedrijf.

IT Contracting gaat over het leveren van diensten – niet over bepaalde resultaten of producten. De IT contractor biedt vaardigheden op aanvraag en helpt daarmee de klant om te doen wat belangrijk is voor de onderneming. Contracting geeft de economie de flexibiliteit die het nodig heeft om zich aan te passen aan de veranderende omgeving.

Bedrijven kunnen de vaardigheden krijgen die ze nodig hebben, wanneer ze deze nodig hebben, en zich ontdoen van financiële lasten wanneer de vraag er niet meer is. In een wereldeconomie waar tekorten aan vaardigheden lijken te groeien zijn getalenteerde individuen niet aan handen en voeten gebonden en kunnen zij hun expertise delen met meerdere organisaties en worden ze dienovereenkomstig beloond. Uiteindelijk kunnen alle partijen hun doelstellingen bereiken en floreren.

Wat levert IT Contracting u op?

Waar tot voor kort mensen een ‘baan voor het leven’ wilden, waarbij ze langere tijd werkzaam bleven bij één organisatie, wil de nieuwe generatie werknemers niet langer dan tien jaar op dezelfde plek werken. Men wil meer ervaring opdoen en in international teams werken wat vaak zal leiden tot een toename in het ‘jobhoppen’.

Een geweldige manier om dit te doen is door een contractor te worden – hiermee geeft u uzelf de flexibiliteit om te kiezen wanneer en waar u werkt. U zult ook meer verdienen dan in een vaste baan omdat klanten de concurrentiestrijd om uw vaardigheden zullen aangaan en niet beperkt zijn door de lasten die ze hebben wanneer ze vast personeel aannemen.

Maar om klanten voor uw vaardigheden te laten strijden, moet u iets hebben wat ze willen. Om een succesvol IT contractor te zijn moet u in een expertisegebied werken waar anderen geen vaste aanstelling in zouden willen hebben. Want waarom zouden ze u meer betalen om werk te doen dat ook gedaan kan worden door één van hun huidige werknemers?

Praten met een ervaren wervingsprofessional is vaak de eerste stap in het onderzoeken of er vraag is naar uw vaardigheden en of het worden van een IT Contractor voordelig zou zijn voor u. Onze consultants helpen u graag met deze vraag.

Als IT contractor kunt u verwachten goed geld te verdienen in een flexibele werkomgeving, terwijl uw vaardigheden en kennis zich steeds ontwikkelen.

Wat is het kenmerkende profiel van een IT contractor?

Het is essentieel om over de vaardigheden te bezitten die klanten willen. 

Het is cruciaal om nieuwe vaardigheden te leren en up-to-date te blijven van de laatste trends en technieken, zelfs voor ervaren contractors. Net als reguliere bedrijven die moeten investeren in hun infrastructuur, mensen en producten, moet een IT contractor voortdurend investeren in zijn eigen bedrijf (zichzelf) om te kunnen overleven en floreren. Wel heeft u meer controle over hoe u uzelf ontwikkelt en u bepaalt uw eigen carrièrepad.

IT contractors moeten niet bang zijn voor de 'risico versus beloning' dynamiek. Ze moeten kunnen omgaan met de druk van klanten, want mensen verwachten topkwaliteit voor het flinke bedrag dat ze moeten neertellen. Daarnaast moeten ze goede sociale vaardigheden bezitten om snel te kunnen integreren in nieuwe teams.  

Belangrijk is dat u een gedreven verkoper moet zijn; u zal klanten moet opbellen en deze overtuigen zaken met u te doen. Hierbij kan het werken met een ervaren recruitmentbureau als Hays gunstig zijn; wij hebben al een groot netwerk van contacten. Wij kunnen u de moeilijke en tijdrovende taak, van het vinden van bedrijven die zoeken naar uw vaardigheden, op ons nemen. U hoeft alleen maar op te komen dagen bij het sollicitatiegesprek!

Samenvattend: een top IT contractor heeft een sterke ondernemersgeest; ze zijn bereid om te reizen naar waar het werk is; ze zijn zakelijk ingesteld, ze regelen hun financiën (belasting, administratie enz.) en ze creëren een ‘financiële airbag’ voor als ze tussen twee projecten zitten. 

Als dit klinkt alsof het u op het lijf geschreven is, dan bent u de uitstekende kandidaat om u in de wereld van de IT Contractors te gaan begeven!

Veelgestelde vragen over IT Contracting

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.nl
Volg Hays op Instagram - Hays.nl

Block it contracting werknemer

Meer flexibiliteit in uw carrière?

Voordelen IT Contracting

Veelgestelde vragen contracting

Soft skills binnen IT Contracting

Vind uw IT Contracting vacature

Is IT Contracting iets voor u?

Wet DBA Modelovereenkomst

Usp's kandidaten

Waarom kandidaten voor Hays kiezen

Waarom mensen voor Hays kiezen