Werken als recruiter

Werken als recruiter

Werving en selectie is een ongelofelijk uitdagende, maar ook bevredigende branche. Als recruiter speel je namelijk een belangrijke rol in de carrières van professionals. En de juiste baan kan een persoon's leven veranderen.

Werken als recruiter | recruiter worden zonder ervaring?

Werken als recruiter

Wat er nodig is om te werken als recruiter? Kan ik bijvoorbeeld recruiter worden zonder ervaring?

De juiste houding en persoonlijkheid zijn cruciale overwegingen bij het aannemen van een nieuwe collega. Bij Hays kijken we naar mensen op basis van persoonlijke kracht en mogelijkheden in plaats van naar cv of achtergrond.

Er is een overvloed aan kenmerken waar je veel aan hebt in onze branche, deze kan je vinden op onze carrière site.

Hays Academy

Maak je geen zorgen als je nog niet voldoet aan alle voorwaarden; bij Hays investeren wij aanzienlijk in jouw professionele ontwikkeling.

Het opleiden van mensen is cruciaal en wij doen dit het liefst in-house met onze Hays Academy (een intensief inwerk- en trainingstraject).

We ondersteunen je met opleidingen gedurende je carrière, of je nou stagiair, consultant of leidinggevende bent, wij zullen je helpen een succesvolle en stabiele loopbaan op te bouwen.

Tijdens het zoeken naar nieuwe collega's die willen werken als recruiter, zijn wij het meest geïnteresseerd in wie jij bent, en in jouw werkmentaliteit. Onze kernwaarden geven goed weer wie we zijn, wat we doen en wat we belangrijk vinden:

1. Passie voor mensen

Recruitment blijft mensenwerk, ondanks de slimme technologiën. Wij stellen het creëren van waardevolle duurzame relaties als onze prioriteit en helpen mensen om hun potientieel te bereiken. 

Werving en selectiebureaus zijn vaak levendige en samenwerkende omgevingen waar je constant communiceert met je team, klanten en kandidaten.

2. Ambitieus

Een ander fundamenteel kenmerk dat je nodig hebt om succesvol te werken als recruiter is ambitie.

Wij zijn een resultaatgerichte organisatie, wat betekent dat we ongelovelijk gedreven zijn. Niet alleen voor jezelf maar ook voor klanten, kandidaten en je team. Als je lange en winstgevende relaties met klanten en kandidaten wilt behouden dan moet je hen de best mogelijke dienstverlening bieden, 100% van de tijd. Dit betekent dat je altijd bereid moet zijn om dat stapje meer te doen

3. Expert

Als recruiter wordt er ook van je verwacht dat je een diep en breed begrip ontwikkelt van de markten waarvoor je werft.

Er wordt niet van je verwacht dat je al deze informatie onmiddellijk paraat hebt, je zal het langzaam leren in de tijd dat je je netwerk opbouwt. Je achtergrond kan soms bepalen voor welke sector u gaat werven. Daarom, gelet op het feit dat Hays in meer dan 20 sectoren werft, hebben we een heel divers personeelsbestand.

4. Inzichtelijk

Naast het begrijpen van de vaardigheden en ervaring van mensen, is het een echte kunst om hen te matchen met de juiste rol. Hier is een onderzoekende benadering voor nodig, om hun ambities en motivaties te begrijpen. Maar ook visie, nieuwsgierigheid en instinct helpen om zowel werkgever als werknemer hun volledige potentieel te laten bereiken.

5. Innovatief

We zijn altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om de perfecte match tussen klant en kandidaat te maken. Dit betekent open staan voor ideeën - of het nu gaat om het omarmen van nieuwe technologieën, het ontwikkelen van onze mensen of het innoveren van onze manier van werken. 

Zou jij een recruiter kunnen zijn?

Werken als recruiter is vaak uitdagend maar erg bevredigend. Er zullen onvermijdelijke ups en downs zijn. Soms zullen die oncontroleerbaar zijn (economische situatie, verzadiging van de markt, grootte van je team etc.) dus uiteindelijk zal jouw succes afhankelijk zijn van hoe sterk je persoonlijkheid is.

Maar ben je in staat duidelijk en zelfverzekerd te communiceren op alle niveaus, voel je echt een passie voor mensen en ben je in staat dit over te brengen aan een klant of kandidaat, dan ga je het waarschijnlijk goed doen.

Wil jij werken als recruiter? Bekijk alle openstaande vacatures binnen Hays.

block carriere advies logo

Career coach - Hays.nl

block carrièreplan training

Free CV template

We developed a free resume template for you to download.

block zoek vacatures

Search jobs

We believe the right job can change your life.

block volg hays op social

Follow us on social media

Follow Hays on LinkedIn - Hays.be
Follow Hays on Facebook - Hays.nl
Follow Hays on Instagram - Hays.nl