De meerwaarde van een IT recruitment consultant

Hoewel er genoeg opties voor jou als IT’er zijn, toont de markt aan dat soft-skills, zoals communicatieve vaardighedensamenwerken en aanpassingsvermogen, steeds belangrijker worden. Mede op dit punt kan een recruitment consultants het verschil maken; door jouw hard en soft skills te vertalen en de perfecte uitdaging bij de juiste organisatie voor je te vinden.
 

In de ongelooflijk snel veranderende IT markt is het van belang om een goed overzicht te houden en de juiste uitdagingen te vinden, om er zo voor te zorgen dat de perfecte match tussen werknemer en werkgever gemaakt kan worden. De nieuwsberichten over de mogelijkheden van IT’ers vliegen je om de oren en daarbij is het niet vreemd dat veel mensen denken dat een goede match tussen werknemer en werkgever makkelijk en snel gevonden is, maar daar komt meer bij kijken dan je denkt.

In dit artikel lees je waarom de IT-consultant een meerwaarde heeft voor jou als kandidaat.

Afstemmen van de hard en soft skills

In de IT Heartbeat was al te lezen dat het stereotype beeld van de IT'er, die in de kelder van het gebouw zijn of haar werk doet, natuurlijk al lang achterhaald is. Tegenwoordig is er een toenemende vraag naar IT’ers met sociale skills, zoals communicatieve vaardigheden, vermogen om samen te werken en aanpassingsvermogen.

Hoewel de hard skills van IT’ers vaak duidelijk aanwezig zijn, is een goede samenwerking met nieuwe collega’s niet altijd vanzelfsprekend omdat de sociale skills niet altijd passen bij de organisatie. Het vinden van de juiste match, waarbij zowel de hard als de soft skills in acht worden genomen, is een onderdeel van de toegevoegde waarde die de IT Consultant heeft.

Consultants bereiden je optimaal voor

Meer dan ooit is het enorm belangrijk om goed voorbereid te zijn. De IT Consultant ziet dagelijks enorm veel cv’s en neemt veel gesprekken af bij kandidaten. De ervaring van de consultant en de tips en tricks voor jouw cv en sollicitatiegesprek of de contractonderhandelingen zijn daardoor zeer waardevol voor jou als IT’er.

In het onlangs verschenen artikel over het profileren als IT’er is onder andere te lezen hoe het cv kan worden opgebouwd, waarbij te zien is dat ook hierin de soft-skills hun intrede doen. De consultants hebben een grote meerwaarde met hun adviserende rol in de manier waarop je jouw cv opbouwt.

De connecties van de consultant verruimen jouw netwerk

De IT Consultants beschikken over een enorm netwerk, iets dat erg nuttig kan zijn in je zoektocht naar de perfecte match. De ruime ervaring van de consultant met verschillende bedrijven en de kennis van het werkveld zorgen voor meer mogelijkheden.

Mocht de deal onverhoopt toch afketsen zorgt het netwerk van de consultant voor een volgende mogelijkheid. De consultant heeft dan reeds ervaring met jouw wensen en kan deze afstemmen op zijn of haar netwerk.

Door het warme netwerk dat de consultant heeft, is deze ook in staat om een extra ‘push’ te geven aan de werkgever. Doordat jij en de consultant elkaar al iets langer kennen, is de consultant in staat om de werkgever te overtuigen van jouw mogelijkheden.

Zicht op toekomstige vacatures

Door het reeds gelegde contact van de consultant met veel bedrijven heeft deze inzicht in welke functies er binnenkort vacant worden. Dit betekent concreet dat de consultant meer mogelijkheden biedt om tot de juiste match te komen.

Al met al heeft de IT Consultant dus veel USP’s waar jij als IT’er vrijblijvend gebruik van kunt maken.

00

Related Assets