U HEEFT DE JUISTE MENSEN NODIG
OM SLIMMER TE ZIJN DAN HACKERS

De risico’s en bedreigingen die de digitale revolutie met zich meebrengt, worden steeds geraffineerder en talrijker.

U heeft professionals nodig die dit aankunnen en die over de vaardigheden beschikken om de risico’s te beperken, door een mix van de nieuwste technische-, procedure- en gedragscontrolemiddelen.

Uw  cyber security moet constant bijblijven, net als de professionals die er verantwoordelijk voor zijn.

 

Laat IT talent vinden aan ons over

Professionals die een sterk probleemoplossend vermogen combineren met ervaring in de nieuwste technologieën, zoals cloud en AI, om geautomatiseerde beveiligingssystemen te bouwen, zijn degenen die het snelst worden aangenomen.

Daarom zijn onze netwerken en diepgaande relaties in de tech-sector zo belangrijk. Zelfs in een gebied dat zo snel evolueert als cyber security, kunnen wij altijd uitzonderlijke mensen vinden.

Of u nu een multinational, een MKB of een startende onderneming bent, wij hebben de professionals die zowel uw data als uw reputatie zullen beschermen.

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Neem contact met mij op

  •  Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.

Veelgestelde vragen over cyber security

Zijn er op dit moment veel professionals op het gebied van cyber security op zoek naar een baan?

Helaas niet. De concurrentie om talent is groot en goede professionals op het gebied van cyber security zijn moeilijk te vinden.
 
Zeker als u bedenkt dat cyberdreigingen steeds geraffineerder worden en dat de vaardigheden die nodig zijn om de beveiligingsprotocollen hieraan te laten voldoen, dus ook constant veranderen.

Naar welke kwalificaties moet ik zoeken bij cyber security-professionals?

Voor de technische functies is natuurlijk een gedegen kennis van de netwerkbeginselen van vitaal belang, zoals CCNA. Voor meer senior rollen zijn kwalificaties als CEH, CISSP, CISM, CRISC en CISA goede indicatoren voor een gedegen opgeleide professional.

Moet ik alleen maar kijken naar de technische vaardigheden, bij het zoeken naar cyber security professionals?

Technische vaardigheden zijn belangrijk, maar je moet ook kijken naar een sterke set van soft skills: de beste cyberprofessionals, vooral die in meer senior functies, hebben uitstekende soft skills als het gaat om het managen van belanghebbenden, communicatie en vergelijkbare vaardigheden.
 
Persoonlijke eigenschappen, zoals oog voor detail, openstaan voor bijscholing en een goed probleemoplossend vermogen, helpen ook om uw beveiligingsteam compleet te maken.

Naast het bieden van een goed salaris, wat kan ik doen om deze professionals aan te trekken?

Uiteraard is een concurrerend salaris van vitaal belang en moet uw aanbod worden gebenchmarkt. Mogelijkheden voor opleiding en bijscholing hebben echter ook een aanzienlijke aantrekkingskracht. Denk aan het vergoeden van kwalificaties (zoals CISM en CISSP) en het aanbieden van vrije dagen om cursussen te volgen.
 
Geef ze ook de tijd om de nieuwste cyber security-conferenties en -beurzen bij te wonen, of evenementen en bijeenkomsten op een meer nichegebied, of het nu gaat om fintech, gezondheidstechnologie of evenementen op het gebied van risico’s en offensive security. Verder is flexibel werken bijna een vereiste.
 
Benadruk ten slotte dat uw organisatie de strategische inbreng van haar cyber security team erkent en hen niet alleen als een ondersteunende functie ziet.

Hoe kan ik professionals op het gebied van cyber security beoordelen, zodat ik de juiste persoon aanneem?

Concentreer u niet te veel op de vraag of iemand ervaring heeft in uw specifieke sector, want dat zal uw talentenpool ernstig verkleinen - en de meeste cyberervaring is makkelijk overdraagbaar.
 
Beoordeel de technische bekwaamheid door hun kwalificaties te controleren en eventueel door een technisch assessment af te nemen. Maar zodra u heeft vastgesteld dat ze de juiste technische vaardigheden hebben: ga in gesprek.
 
Ga na of ze goed en duidelijk kunnen communiceren, vraag naar problemen die ze op het werk hebben moeten overwinnen om een idee te krijgen van hun houding en bekwaamheid, en ga na of - en hoe - ze ook buiten het werk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cyber security.

Is uw vraag niet beantwoord?

Staat uw vraag er niet tussen, of is het antwoord niet duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op zodat we u alsnog verder kunnen helpen.

Responsive Image
Cyber security staat weer volop in de belangstelling. Nu veel meer bedrijfsmodellen geheel of gedeeltelijk online zijn, is het beperken van veiligheidsrisico’s voor cloudsystemen nog nooit zo belangrijk geweest en er zal zonder twijfel nog meer in geïnvesteerd worden.

Dit heeft geleid tot een enorme groei in de vraag naar cyber security-professionals om datalekken te voorkomen, waardoor dit een concurrerende markt is om talent te vinden.
Florentine Vulink - de Beer
Head of Technology