IT vaardigheden

4 IT vaardigheden waar werkgevers op dit moment naar op zoek zijn

De afgelopen maanden heeft er een enorme verschuivingen in onze wereld van werk plaatsgevonden. Wat hierdoor duidelijk is geworden, is hoe belangrijk IT professionals zijn. Door de massale overgang naar thuiswerken, is de aandacht voor systemen en technologie enorm toegenomen.

IT vaardigheden - Hays.nl
Leestijd: 2½ minuut | Door James Miligan - Director Technology & Project Solutions bij Hays
 
Het ziet er naar uit dat (een vorm van) remote werken voorlopig voortgezet wordt. Professionals met de volgende IT vaardigheden zullen het beste in staat zijn om in de komende maanden een nieuwe of vaste aanstelling te krijgen:
 

4 belangrijkste IT vaardigheden

Cloud en infrastructuur

Met de massale overgang naar thuiswerken, zijn vaardigheden rondom de cloud en infrastructuur enorm in trek. Met name binnen AWS, Azure en Google Cloud, omdat organisaties hun medewerkers in een hoog tempo moeten verplaatsen naar een model waar remote werken de standaard wordt. 

Het gebruik van cloud-systemen zal nog steeds gangbaar blijven als we weer terug zijn op kantoor, omdat de lockdown ons een meer 'hybride' manier van werken heeft geleerd. 
 
Ervaren IT professionals zullen nodig zijn om ervoor te zorgen dat organisaties in staat zijn om op te schalen naar de behoefte van het bedrijf en om clouddiensten in te zetten waar nodig. Het zal ook van vitaal belang zijn dat deze diensten consistent en betrouwbaar blijven, aangezien het snel en eenvoudig toegang hebben tot cloud systemen de sleutel is tot de productiviteit en efficiëntie van de werknemers.
 

Cyber security

In combinatie met de toegenomen vraag naar cloud- en infrastructuurvaardigheden, zien we in de tech secor ook meer behoefte aan cyber security. Organisaties zien in dat er strengere beveiligingscontroles moeten worden ingevoerd om het remote werken mogelijk te maken. 
 
Het toenemende gebruik van persoonlijke apparaten voor werkdoeleinden, in combinatie met nieuwe accounts en verbeterde toegang tot systemen op afstand, brengt een verhoogd risico met zich mee. Er zal actie ondernomen moeten worden om ervoor te zorgen dat de VPN's en netwerkapparaten die op afstand worden gebruikt, worden geüpdatet met de nieuwste beveiligingssoftware.

Professionals met IT vaardigheden op het gebied van cybersecurity - waar nu al veel vraag naar is - zullen onmisbaar blijven, aangezien hybride werken in de nabije toekomst wordt voortgezet. 
 

Data science

Datawetenschappers worden – vooral binnen de publieke sector – steeds belangrijker. Binnen de organisatie kunnen zij op zoek gaan naar gegevens om de impact van de Covid-19 crisis op de toekomst van hun bedrijf te voorspellen, of kijken hoe een gefaseerde terugkeer naar de werkplek er voor hen uit zou kunnen zien.
 
Om effectief gebruik te kunnen maken van data-analyses, moeten deze zowel betrouwbaar en op het juiste moment beschikbaar zijn, om de strategische besluitvorming te ondersteunen en de druk op de dagelijkse werkzaamheden te verlagen.

Omdat bedrijven voortdurend in een veranderende wereld van werk opereren, zullen professionals die in staat zijn om snel en effectief gegevens te interpreteren veel gevraagd zijn. 
 

Change management

Bedrijven hebben met ongekende snelheid moeten reageren op de pandemie en de daaruit voortvloeiende uitdagingen. Organisaties die al van een oud systeem af wilde stappen, hebben dat nu in een sneltreinvaart moeten doen.
 
Dit heeft geleid tot een grotere vraag naar professionals met IT vaardigheden op het gebied van change management, om deze verandering te helpen faciliteren. Kandidaten die over een combinatie van technisch inzicht en de soft skills beschikken die nodig zijn om een team door een digitale verandering te leiden, zullen door werkgevers worden gezocht.
 
Ben jij een IT professional en op zoek naar een nieuwe uitdaging, bekijk dan onze huidige IT vacatures of lees hier welke soft skills momenteel in trek zijn.

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl