Tips voor jouw droombaan

10 tips voor de zoektocht naar jouw droombaan

In de huidige arbeidsmarkt is er veel meer nodig dan de juiste kwalificaties, vaardigheden en ervaring om een baan in de wacht te slepen. Hieronder staan 10 tips die jou helpen met de zoektocht naar jouw droombaan.

 

1. Voeg links toe aan je cv

Hoewel het traditionele cv de geaccepteerde manier blijft om te laten zien dat je de nodige vaardigheden en ervaring hebt voor de functie, kan je een link naar een website, video of blog toevoegen zodat je digitale voorbeelden van je werk kunt profileren of jouw deskundigheid op een bepaald gebied kunt laten zien.

Dergelijke links toevoegen aan het eind van het cv maken je onderscheidend – op voorwaarde dat ze relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.

Download hier jouw cv template.

2. Stem je online en offline cv’s op elkaar af

Leidinggevenden die op zoek zijn naar medewerkers zullen online zoeken, zorg er dus voor dat het cv dat je gebruikt past bij jouw online profiel. Eventuele verschillen zullen alarmbellen doen rinkelen. Op zijn minst zal je wat moeilijke vragen krijgen tijdens het sollicitatiegesprek en in het slechtste geval zal jow cv buiten beschouwing worden gelaten.

3. Sta open voor freelancen

Met werkgevers die zoeken naar flexibele werknemers en werkzoekenden die op zoek zijn naar het uitbreiden van hun branche-ervaring is freelancen het overwegen waard.

4. Streef naar realistische banen

Het is belangrijk om realistisch te zijn over de functies die je overweegt. Laat duidelijk zien dat jij geschikt bent voor een functie, gebaseerd op jouw ervaring.  

5. Promoot jezelf

Je moet wellicht buiten je comfortzone gaan, maar promoot jezelf op sociale media om vooruit te komen. Een LinkedIn profiel waar je verder niet actief mee bezig bent is niet genoeg – dus like, post, deel en geef commentaar op relevante content, vraag om vermeldingen, wees actief in relevante groepen en etaleer voorbeelden van je werk en presentaties.

6. Bestudeer relevante kwalificaties

Blijf op de hoogte van branche-ontwikkelingen. Alsj e een opleiding nodig hebt, zorg er dan voor dat het de juiste opleiding is. In elke branche zijn er bepaalde kwalificaties die werkgevers waarderen boven anderen. Dus zorg ervoor dat je onderzoek doet en streef ernaar de kwalificaties te bezitten die werkgevers echt waarderen.

7. Wees een veranderingsmanager

In onze steeds geavanceerdere, technologische werkwereld is het onvermijdelijk dat belangrijke veranderingen in het verschiet liggen.

Werkgevers zoeken naar kandidaten die verandering omarmen en die de beste werkwijzen van anderen willen overnemen om weloverwogen veranderingen te kunnen maken in de manier waarop het bedrijf werkt.

8. Laat je contacten zien op LinkedIn

Als je ervoor kiest om je LinkedIn contacten te verbergen, wees je er dan bewust van dat werkgevers aannames kunnen doen over de kwaliteit van je online contacten.

Voor veel werkgevers is de waarde die je aan hun bedrijf kunt toevoegen een belangrijke overweging in hun beslissing om jou al dan niet aan te nemen.

Jouw contacten moeten potentiële werkgevers laten zien dat jij geassocieerd wordt met belangrijke mensen op jouw gebied, hetgeen een krachtige bevestiging van jouw bereik kan zijn.

9. Leer omgaan met afwijzing

Er is een grote vraag naar hoogopgeleide professionals maar dat betekent niet dat werkgevers meteen de eerste kandidaat die ze vinden aannemen.

Je hebt de technische vaardigheden net zo goed nodig als de juiste branche-achtergrond én je moet bij de bedrijfscultuur passen.

Dit kan betekenen dat het best een aantal sollicitaties kan duren voordat je de juiste functie vindt. Vat de afwijzing niet persoonlijk op.

10. Blijf bovenaan de talentenlijst van een recruiter staan

Er zijn een paar eenvoudige manieren om bovenaan de talentenlijst van jouw recruiter te blijven staan: blijf je recruiter op de hoogte houden als omstandigheden veranderen, volg hun advies op en houd je aan je beloftes. En natuurlijk; vertrouw je recruiter.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in je carrière.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl