Werken als recruiter

Werken als recruiter

Werving en selectie is een ongelofelijk uitdagende maar ook bevredigende branche. Als recruiter bij Hays speelt u een belangrijke rol in de carrières van professionals.

Werken als recruiter - Hays.nl

Met meer dan 10.000 werknemers in 33 landen hebben wij een goed idee van wat er nodig is om te werken als recruiter. Bent u ambitieus en heeft een passie voor mensen?

Werken als recruiter

De juiste houding en persoonlijkheid zijn een cruciale overweging bij het aannemen van een nieuwe collega. Bij Hays kijken we liever naar mensen op basis van persoonlijke kracht en mogelijkheden in plaats van naar cv of achtergrond.

Er is een overvloed aan kenmerken waar u veel aan hebt in onze branche, deze kunt u allemaal vinden op onze carrière site.

Hays Academy

Maak u geen zorgen als u nog niet voldoet aan alle voorwaarden; bij Hays investeren wij aanzienlijk in uw professionele ontwikkeling.

Het opleiden van mensen is cruciaal en wij doen dit het liefst in-house met onze Hays Academy (een intensief inwerk- en trainingstraject).

We ondersteunen u met opleidingen gedurende uw carrière, of u nou stagiair, consultant, leidinggevende of directeur bent, wij zullen u helpen een succesvolle en stabiele carrière op te bouwen.

Tijdens het zoeken naar nieuwe collega's zijn wij het meest geïnteresseerd in wie u bent en in uw werkmentaliteit. Onze kernwaarden geven goed weer wie we zijn, wat we doen en wat we belangrijk vinden:

1. Passie voor mensen

Recruitment blijft mensenwerk, ondanks de slimme technologiën. Wij stellen het creëren van waardevolle duurzame relaties als onze prioriteit en helpen mensen om hun potientieel te bereiken. 

Werving en selectiebureaus zijn vaak levendige en samenwerkende omgevingen waar u constant communiceert met uw team, klanten en kandidaten.

2. Ambitieus

Een ander fundamenteel kenmerk dat u nodig hebt om succesvol te werken als recruiter is ambitie.

Wij zijn een resultaatgerichte organisatie, wat betekent dat we ongelovelijk gedreven zijn. Niet alleen voor uzelf maar ook voor klanten, kandidaten en uw team. Als u lange en winstgevende relaties met klanten en kandidaten wilt behouden dan moet u hen de best mogelijke dienstverlening bieden, 100% van de tijd. Dit betekent dat u altijd bereidt moet zijn om dat stapje meer te doen

3. Expert

Als recruiter wordt er ook van u verwacht dat u een diep en breed begrip ontwikkelt van de markten waarvoor u werft.

Er wordt niet van u verwacht dat u al deze informatie onmiddellijk paraat hebt, u zult het langzaam leren in de tijd dat u uw netwerk opbouwt. Uw achtergrond kan soms bepalen voor welke sector u gaat werven. Daarom, gelet op het feit dat Hays in meer dan 20 sectoren werft, hebben we een heel divers personeelsbestand.

4. Inzichtelijk

Naast het begrijpen van de vaardigheden en ervaring van mensen, is het een echte kunst om hen te matchen met de juiste rol. Hier is een onderzoekende benadering voor nodig, om hun ambities en motivaties te begrijpen. Maar ook visie, nieuwsgierigheid en instinct helpen om zowel werkgever als werknemer hun volledige potentieel te laten bereiken.

5. Innovatief

We zijn altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om de perfecte match tussen klant en kandidaat te maken. Dit betekent open staan voor ideeën - of het nu gaat om het omarmen van nieuwe technologieën, het ontwikkelen van onze mensen of het innoveren van onze manier van werken. 

Zou u een recruiter kunnen zijn?

Werken als recruiter is vaak uitdagend maar erg bevredigend. Er zullen onvermijdelijke ups en downs zijn. Soms zullen die oncontroleerbaar zijn (economische situatie, verzadiging van de markt, grootte van uw team etc.) dus uiteindelijk zal uw succes afhankelijk zijn van hoe sterk uw persoonlijkheid is.

Maar bent u in staat duidelijk en zelfverzekerd te communiceren op alle niveaus en voelt u echt een passie voor mensen en bent u in staat dit over te brengen aan een klant of kandidaat, dan gaat u het vermoedelijk goed doen.

Denkt u dat u de kwaliteiten bezit die nodig zijn? Bekijk alle openstaande vacatures binnen Hays.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan uw leven kan transformeren.

block carriere advies meest gelezen

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt u bij het maken van de juiste keuzes in uw carrière