Personal Branding

Personal branding in 7 stappen

Wanneer heb jij voor het laatst een bedrijf, persoon of winkel gegoogeld? Veel informatie is online vindbaar, en ook werkgevers zullen weleens een zoekopdracht doen. Met een goede personal branding maak je meer kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

 

7 tips om je personal branding te versterken

1. Onderzoek jezelf online

Vorm voor jezelf een beeld van je huidige (online) situatie. Google jezelf bijvoorbeeld en bekijk wat anderen over jou te  zien krijgen.

2. Maak een overzicht van alle actieve social media profielen

Dit overzicht gaat je helpen om consistentie aan te brengen in je merk met profielfoto’s, posts en persoonlijke introducties. Als het bijdraagt aan een beter online profiel, kunt je waar nodig bestaande informatie achterwege laten.

3. Creëer consistentie

Gebruik voor alle social media accounts dezelfde, recente profielfoto. Zo creëert je een herkenbaar een consistent beeld. 

4. Gebruik je eigen naam

Een andere tip voor een goede personal branding is om op alle social media-accounts je eigen naam te gebruiken. Wanneer je hier consistent in bent, maakt jij jezelf beter vindbaar.

Personaliseer bijvoorbeeld de URL naar je LinkedIn-profiel. Gebruik bovendien geen bijzondere leestekens of iconen in je naam, daarmee verklein je namelijk de kans dat je wordt gevonden op je naam.

5. Privacy

Wat wil je wel of niet delen met anderen? Neem de tijd om je privacy-instellingen door te nemen.

6. Wat wilt je vertellen met jouw persoonlijke merk?

Waarmee onderscheid je jezelf ten opzichte van anderen? Formuleer een samenvatting die volledig, maar ook aantrekkelijk is om te lezen. Het inzichtelijk hebben van je zwakke en sterke punten kan daarbij helpen.

7. Laat van je horen

Raak betrokken bij online conversaties door bijvoorbeeld te reageren op blogs of deel te nemen aan discussies op LinkedIn. Je kan ook overwegen om een eigen blog te beginnen. Met de nodige toewijding creëer je daarmee een online bron van jouw expertise. 

Lees dit blog over personal branding, waar wij dieper op het onderwerp ingaan en meer voorbeelden geven. En ben je uitgenodigd voor een gesprek, lees dan hier tips voor je sollicitatiegesprek.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in je carrière.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl