Blijf gemotiveerd solliciteren

Zo blijf je gemotiveerd solliciteren

Het versturen van een sollicitatie vergt veel tijd en energie. Je hebt je cv en online profiel op orde en een motivatiebrief geschreven waar je je hart en ziel in hebt gestopt. En toch gaat die telefoon niet rinkelen. De zoektocht naar een nieuwe uitdaging gaat niet altijd over rozen.

Blijf gemotiveerd solliciteren - Hays.nl

Klinkt dit herkenbaar? Misschien helpen de volgende tips je verder.

Schiet niet met hagel

Door meerdere lijnen uit te zetten vergroot je de kans dat je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Maar heb je bij al die sollicitaties ook kritisch nagedacht of de functie in kwestie écht is wat je wilt en of het bij je past? 

Neem de tijd om de functieomschrijving aandachtig door te nemen en reageer alleen op de functies die bij jou passen. Maak je cv bovendien relevant voor elke functie en probeer het te personaliseren per organisatie. Op die manier steek je tijd en energie in kwalitatieve sollicitaties.

Potentie van social media

Je cv en LinkedIn-profiel zijn op orde, ga nog een stapje verder en benut de volledige potentie van social media:

  • Volg bedrijven die je interessant vindt en houd de vacatures in de gaten
  • Engage met je eigen netwerk door het delen van en reageren op relevante content
  • Voeg links toe aan je online profiel om relevant werk te laten zien

Verstop je niet achter je toetsenbord

Inderdaad, tegenwoordig regelen en doen we van alles online. Daarbij vergeten we wel eens de kracht van een ouderwets kopje koffie, oftewel een face-to-face gesprek. Zijn er mensen in jouw directe netwerk die jou kunnen introduceren? Nodig hen uit voor een kop koffie en begin de conversatie.

Work smart, not hard 

Velen hebben de neiging om op zoveel mogelijk functies te reageren, vooral wanneer het solliciteren nog niet heeft geresulteerd in interviews

Probeer een meer gebalanceerde benadering waarin je ook tijd maakt voor ontspanning en aan de slag gaat wanneer je scherp bent. Besteed tijd aan kwalitatieve sollicitaties, wees zo actief mogelijk online en gebruik en breid je netwerk uit met de juiste contacten. 

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in je carrière.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl