Bedrijfsinformatie opvragen

Informatie opzoeken over de werkgever

In de meeste gevallen worden bij iedere vacature meerdere kandidaten uitgenodigd voor een oriënterend gesprek, waarna er 2 of 3 doorgaan naar een eindronde. Hoe gaat u te werk om bij die laatste groep te horen?

Bedrijfsinformatie opvragen - Hays.nl

Waarom onderzoek doen?

Misschien wilt u een nieuwe baan of wilt u uw carrière een andere richting geven. Wat het scenario ook is, het opzoeken van informatie over de organisatie is een essentieel onderdeel van uw zoektocht naar werk en de voorbereiding op uw gesprek. Via de website van het desbetreffende bedrijf of via Google is tegenwoordig alle benodigde informatie snel te vinden. Bekijk ook even of het bedrijf actief is op social media. Zo kan de LinkedIn pagina van het bedrijf u ook informatie geven.

Succes bij een gesprek is afhankelijk van meerdere factoren zoals ervaring, karakter, vaardigheden en capaciteiten. Eén van de meest voorkomende fouten die sollicitanten voor een interview maken, en ook tijdens het zoeken naar een job, is om onvoldoende onderzoek te verrichten naar potentiële werkgevers.

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Kennis over de plus- en minpunten van een organisatie kunnen u meer over een organisatie en uw potentiële rol erin vertellen. U stelt zichzelf in staat om tijdens het interview geïnformeerde vragen te stellen. Uw zoektocht zal ongetwijfeld vruchten afwerpen en indruk maken op de recruiter. 

Tijdens de zoektocht naar informatie kunt u een beeld vormen over de organisatie. Het zal u ook helpen bij het selecteren en elimineren van bepaalde organisaties of omgevingen die niet in uw carrièreplanning passen.

Door middel van de beschikbare hulpmiddelen kunt u een beter inzicht krijgen in het carrièrepotentieel bij een bepaalde werkgever. Belangrijke achtergrondinformatie over een werkgever omvat bijvoorbeeld het soort activiteiten dat uitgevoerd wordt, de functies die de organisatie aanbiedt en de financiële stabiliteit van de onderneming.

Alvorens uw potentiële werkgever te ontmoeten, moet u het volgende weten:

  • Wat doet de onderneming en hoe werkt ze.
  • Hoe is de financiële toestand van de onderneming: groeien ze of worden ze kleiner?
  • Wie zijn de belangrijkste concurrenten.
  • Welke vaardigheden willen ze, zoals opleiding, ervaring.
  • Wat kunt u hen bieden?

Dankzij een algemeen overzicht van de organisatie krijgt u meer vertrouwen tijdens uw eerste sollicitatiegesprek. U kunt de juiste vragen stellen, op basis van uw research. Goede vragen bewijzen dat u veel tijd en moeite hebt besteed aan de voorbereiding van het gesprek. Deze zijn veel nuttiger dan vragen over bijvoorbeeld het aantal werknemers, wat u zelf te weten had kunnen komen. De interviewer zal dit zien als een teken van oprechte interesse in de onderneming, de functie en uw verdere carrière.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block carriere advies meest gelezen

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt u bij het maken van de juiste keuzes in uw carrière