6 tips kansen op baan vergroten

Een nieuwe baan: 6 tips van onze recruitment experts

Meer slaap, gezonder eten of vaker sporten: goede voornemens horen bij een nieuw jaar. Of, misschien is een goed voornemen wel een volgende stap in uw carrière, met een nieuwe baan? Met deze tips van onze Hays experts gaat u het jaar goed van start.

Infographic tips nieuwe baan - Hays.nl

6 tips om uw kansen op een nieuwe baan te vergroten:

1. Wees realistisch

Voordat u solliciteert naar een nieuwe baan, vraag uzelf dan oprecht af of uw vaardigheden en werkervaring aansluiten. Zo niet, zoek dan naar mogelijkheden om uzelf te ontwikkelen. De eerst volgende keer dat er een soortgelijke functie open staat bent u er als eerste bij.

2. Update uw cv en online profiel regelmatig

Werkgevers schakelen doorgaans snel wanneer ze potentiële kandidaten zien. Zorg er dus voor dat uw (online) profiel een juiste weerspiegeling is van u als professional. Werk regelmatig uw vaardigheden, verantwoordelijkheden en successen bij. Zo bent u ook in staat om snel te reageren wanneer u een interessante functie ziet.

3. Maak je successen concreet

Maak uw behaalde resultaten op uw cv meetbaar en concreet. Gebruik daarbij actieve werkwoorden zoals ‘motiveren’ of ‘aansturen’. Een voorbeeld: ‘Ik heb een team van 5 underperformers samengebracht en gemotiveerd. Na 1 jaar is de service score met 55% toegenomen.’

4. Sterke en zwakke punten

Wat maakt u bijzonder, wat heeft u te bieden? Oftewel, wat is uw unique selling point (USP)? Maak duidelijk welke positie u inneemt ten op zichte van andere kandidaten.

5. Uw online merk

Van status updates of blogs die u schrijft, tot bedrijven en mensen die u volgt: wees u bewust dat alle online activiteit bijdraagt aan uw persoonlijke merk.

6. Overweeg ook een tijdelijke baan

Met tijdelijke opdrachten heeft u de mogelijkheid om specifieke werkervaring op te doen. Bovendien is het een natuurlijke manier om uw netwerk uit te breiden.
 

Infographic tips nieuwe baan - Hays.nl

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block carriere advies meest gelezen

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt u bij het maken van de juiste keuzes in uw carrière